Schmeichel Jr, forfremmes Morten Olsen vrager Stephan Andersen og Anders Lindegaard til fordel for Kasper Schmeichel

29. januar 2013 23:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Schmeichel Jr, forfremmes
Morten Olsen vrager Stephan Andersen og Anders Lindegaard til fordel for Kasper Schmeichel
Billede mangler

De er hans to foretrukne målmænd. Men nu tager landstræner Morten Olsen konsekvensen af, at Stephan Andersen og Anders Lindegaard ikke får spilletid i deres respektive klubber. Til testkampen mod Makedonien i næste uge får Kasper Schmeichel derfor sin debut på landsholdet.

 

Vraget

Stephan Andersen, der er andetvalg i Evian og stadig forsøger at komme væk, er blevet vraget helt, mens Anders Lindegaard, der også er andetvalg i Manchester United, bliver udtaget, men får enten ikke fuld eller slet ingen spilletid.

– Vi kender Stephans kvaliteter, når han får regelmæssig spilletid på topniveau. Desværre er han ikke førstevalg i sin klub, og vi ved ikke, om det ændrer sig frem til slutningen af marts. Derfor må vi se på andre muligheder, og chancen for at prøve nye kræfter af kommer med kampen mod Makedonien, siger Morten Olsen på DBUs hjemmeside.

Landstræneren har stort set samme holdning til Anders Lindegaards situation.

– Situationen for Anders Lindegaard i Manchester United er stort set ikke anderledes end for Stephan Andersen i Evian, og derfor har jeg orienteret Anders Lindegaard om, at Kasper Schmeichel bliver testet mod Makedonien,” siger Olsen.

Godt indtryk

Dermed får 26-årige Kasper Schmeichel, der var tredjemålmand ved EM-slutrunden i sommer, debut på landsholdet 12 år efter, at hans far, Peter, spillede sin sidste kamp på landsholdet i 2001.

– Vi er begunstiget af, at vi faktisk har rigtig mange gode, danske keepere i øjeblikket. Og Kasper Schmeichel bliver matchet hver uge for Leicester i den næstebedste men meget stærke engelske række. Og han har gjort et rigtigt godt indtryk de gange, vi har haft ham med i landsholdstruppen. Derfor giver vi ham debut mod Makedonien, siger Olsen.

Morten Olsen har foreløbigt udtaget 12 spillere, alle spillende i udlandet, til kampen mod Makedonien. Blandt dem er Viktor Fischer, Lasse Schöne og Nicklas Pedersen.

Resten af truppen, der bliver på 21 eller 22 spillere, udtages torsdag.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu