Schweiz ramt af ny skudepisode

27. februar 2013 13:24 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Schweiz ramt af ny skudepisode
Billede mangler

SCHWEIZ: Flere personer er blevet dræbt på en fabrik nær den schweiziske by Luzern som følge af en skudepisode.

 

Lokalt politi oplyser ifølge Reuters, at skyderiet fandt sted i landsbyen Menznau, der har lidt under 3.000 indbyggere, og at ambulancer er nået frem til fabrikken, som er blevet afspærret.

Avisen Neue Luzerner Zeitung skriver, at mindst tre personer er blevet dræbt, og at syv personer er i kritisk tilstand. Ifølge Sky News er antallet af dræbte nået op på fem.

Det schweiziske nyhedsbureau SDA citerer en talsmand fra redningshelikoptertjenesten REGA for at sige, at fire hårdt sårede personer er blevet fløjet til et hospital.

Det er ikke mange uger siden, der var skuddrama i en anden schweizisk by. I januar dræbte en bevæbnet mand tre kvinder og sårede to mænd i landsbyen Daillon.

Drabene affødte en debat om våbenloven, der gør det muligt for mandlige borgere, som har aftjent deres obligatoriske værnepligt, at opbevare våben uden nogen form for ekstra tilladelse.

Der er intet nationalt register for skydevåben i Schweiz, men flere skøn indikerer ifølge Reuters på, at mindst hver tredje af Schweiz’ otte millioner indbyggere ejer et skydevåben. Borgere, der ikke har været i militæret, kan søge om tilladelse til at købe op til tre skydevåben, fra de er 18 år.

Debatten om våbenloven blussede også op efter en skudepisode i det regionale parlament i byen Zug i 2011, hvor 14 blev dræbt. En senere folkeafstemning om, hvorvidt våbenloven skulle strammes, blev imidlertid afvist af vælgerne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu