Schweizisk busulykke fanget på video

14. marts 2012 22:47 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Schweizisk busulykke fanget på video
Billede mangler

“Vi vil undersøge alt for at finde ud af, hvad der skete.”
Sådan lyder det fra Olivier Elsig, der repræsenterer den schweiziske anklagemyndighed, i sagen om busulykken i Schweiz, som har kostet 22 børn og seks voksne livet.
Her smækkede en turistbus frontalt ind i en betonmur i en schweizisk alper tunnel sent tirsdag aften.
Allerede onsdag aften kan schweizisk politi konstatere, at køretøjet ikke kørte for hurtigt, at der ikke var andre køretøjer involveret, ligesom alle i bussen var iført sikkerhedssele.
Myndighederne forsøger således stadig at finde ud af, hvordan en moderne bus, en udhvilet chauffør og en sikker tunnel resulterede i den store tragedie.
Ifølge den schweiziske anklager var der videokameraer i tunnelen, som fangede ulykken, som muligvis bliver en del af efterforskningsarbejdet.
De schweiziske efterforskere arbejder nu udfra, at der enten er sket en teknisk fejl, at chaufføren har fået et slagtilfælde, eller at vedkommende simpelthen har begået en fejl.
På pressemødet onsdag i Sion forklarerede Olivier Elsig ifølge AP videre, at sikkerhedsselerne ikke har hjulpet meget på grund af sværhedsgraden af ??styrtet.
En obduktion vil desuden nu blive foretaget på føreren.
Politiet siger, at 21 af de døde var belgiske statsborgere, og syv var hollændere. Af de tilskadekomne er 17 belgiere, tre er hollandske statsborgere, en er tysker, en er polak og to andre er endnu ikke identificeret.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu