Se beløbet: Så stort er det sociale bedrageri

26. oktober 2012 07:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Se beløbet: Så stort er det sociale bedrageri
Billede mangler

Socialt bedrageri og forkert sagsbehandling koster statskassen milliarder af kroner hvert år.

 

2,5 milliarder kroner går statskassen glip af hvert år. Det viser konklusionen i en ny rapport fra Deloitte, der har analyseret udbetaling af boligsikring, børnetilskud, folkepension, kontanthjælp og sygedagpenge.

– Det er trist, at så mange mennesker kan finde på at snyde, og det er forbandet, at kommuner har været så sløve til at få standset fejludbetalingerne og opdaget fejl, siger socialminister Karen Hækkerup (S) til Berlingske.

Karen Hækkerup er forarget over, at så mange danskere får penge udbetalt fra kommunen på baggrund af deres egne oplysninger om, hvor meget de får i løn.

Kommuners Landsforening (KL) erkender, at udbetalingen af for eksempel kontanthjælp og boligstøtte halter. Men kommunerne skyder tilbage på staten.

– Vi har i flere år bedt staten om at få muligheden for at sammenkøre flere oplysninger, end vi har i dag, men vi venter stadig på, at der sker noget. Nogle steder mangler vi lovhjemmel, og andre steder er der behov for regelforenkling, siger cheføkonom Jan Olsen fra KL til Berlingske.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu