Se billederne: Aalborgs orangutangunge fik sit navn

29. oktober 2014 06:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Se billederne: Aalborgs orangutangunge fik sit navn
Den nyeste orangutangunge i Aalborg Zoo blev tirsdag navngivet Cinta. Foto: Aalborg Zoo.

Tirsdag blev den senest ankomne orangutangunge i Aalborg Zoo døbt af Lone Dröscher Nielsen der er kendt som kvinden bag verdens største rehabiliteringscenter for orangutanger.

Lone Dröscher Nielsen var i Aalborg Zoo for at fortælle om sit arbejde med orangutanger, til et udsolgt Auditorium i Aalborg Zoo. I forbindelse med Lones besøg stod hun for navngivning af den sidst tilkomne hun unge i Aalborg Zoos orangutangflok. Ungen der blev født d. 14. december 2013, kom til at hedde Cinta, som betyder kærlighed på Indonesisk.

Samarbejdet mellem Lone og Aalborg Zoo rækker mange år tilbage i historien. Lone var som 14 årig erhvervspraktikant i Aalborg Zoo, hvor hun mødte sin første orangutang. Senere meldte hun sig til en måneds arbejde på et projekt i Borneos regnskov. Det blev starten på Lones livsværk: at beskytte den røde asiatiske menneskeabe og at bremse fældningen af deres hjem, regnskoven.

I 2012 kunne Lone og centret begynde genudsætningen af rehabiliterede orangutanger i et stort og sikkert regnskovsområde midt på Borneo. Idag har projekt genudsat 131 orangutanger.

”Vi er rigtigt glade for at have besøg af Lone Dröscher Nielsen, som leverer et stort stykke arbejde for at redde orangutanger i naturen. Et arbejde vi her i Aalborg Zoo i flere år har støttet op om på forskellige måder, bl.a. ved at vores gæster har samlet penge ind til projektet” siger Aalborg Zoos formidler Vibe Søndergaard Jensen.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu