Se billederne: Ny girafunge i Københavns Zoo har det godt

20. maj 2012 10:15 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Se billederne: Ny girafunge i Københavns Zoo har det godt
Billede mangler

Fire timer tog fødslen af en girafunge lørdag eftermiddag i Københavns Zoo – både mor og datter, som girafungen er, har det godt.
 
Der var stor glæde i Københavns Zoo lørdag eftermiddag klokken 15.36, da en hungiraf fødte en flot og velskabt unge efter en fødsel, der varede fire timer.
 
Umiddelbart efter fødslen kunne dyrlæge Annette Agerholm konstatere, at den lille girafhun trak vejret, som den skal.
 
– Fødslen er gået utrolig flot. Den tog ca. fire timer, hvilket er helt efter bogen. Denne girafhun har født tre gange før og klarede også denne fødsel utrolig godt. Ungen har det rigtig godt. Hun har været oppe at gå i nogle timer og har allerede diet hos sin mor, så alt er, som det skal være, siger Annette Agerholm.
 
Dyrlægen kunne hurtigt konstatere, at den nye girafunge er en hun og det gav ekstra glæde. I de seneste 11 år har girafferne i Københavns Zoo født otte unger, men kun to af dem – inklusive lørdagens nye unge – har været hunner. Netop hungirafer er meget eftertragtede i zoologiske haver på grund af avlsarbejdet.
 
Det betyder også, at når den lille ny giraf er klar til at forlade Københavns Zoo om cirka 16 måneder, så vil andre zoologiske haver formentlig stå i kø for at aftage hende.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu