ANNONCE

Se billederne: Rune vil af med sin unikke Buick

21. juli 2020 11:52 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

37-årige Rune har sat sin unikke Buick Skylark til salg.

Ikke nok med at amerikanerbilen Buick Skylark er et sjældent syn på de danske veje, så er 37-årige Runes Buick Skylark noget helt særligt.

Han og broren René har nemlig optimeret den næsten seks meter lange amerikanerbil, så den er blevet mere end unik.

Men nu er det på tide, at den skal have en anden ejer, derfor har Rune sat den til salg. Det skriver DBA Guide.

En unik Buick

I sig selv er Runes amerikanerbil særlig.

– Jeg ved, at der i Danmark kun findes én anden Buick Skylark fra 1964 med fire døre, som samtidig er samme model som min, nemlig en 5,0 300 CUI-motor, fortæller Rune.

Det, der gør den 37-åriges Buick Skylark endnu mere unik, er alle de ændringer, som han og broren Rene har påført bilen.

Noget af det man først lægger mærke til, er, at brødrene har pillet ved bilens døre. De åbner nemlig ikke sådan, som man normalt kender det fra almindelige biler.

– Firedørsbiler er som regel lidt udskældt inden for amerikanerbiler. Jeg tænkte, ’Gad vide, om det er muligt at vende dørerne om’, og så gik vi egentlig bare igang med at prøve at se, om det kunne lade sig gøre. Og det kunne det, siger han og forklarer, at dørene nu åbnes som en form for dobbeltdør.

Læderbetrukket motorrum

Det er ikke kun bilens udseende, der pillet ved. Brødrene har selvfølgelig også haft fingrene i motorrummet.

Foruden at det ligesom det øvrige af bilen er betrukket med rød læder, de har fået importeret fra England, så er bilen er blevet skilt ad, den er blevet lakret fra top til tå, og der er sat flowmaster og h-pipe på den originale 300 CUI v8 motor, der giver et gedigent brøl fra sig, når bilen tændes.

Men motorrummet gemmer også på en sjov og kærlig hilsen fra Rene.

– Jeg har pakket tændspolen ind i en Odense Classic-dåsebajer, som jeg har klippet op, fortæller Rune og fortsætter:

– Tændspolen er normalt ikke særlig køn, så jeg tænkte, at jeg ville komme en Odense Classic på, fordi jeg er fra Odense. Men det kunne da godt være, jeg burde skifte den ud med en Red Bull i stedet for og håbe på, at den giver vinger.

Fået seriøse bud

Nu vil den 37-årige altså gerne vinke farvel til sin forskønnede Buick Skylark, der er underlagt originalitetskrav.

Det er nemlig tid for Rune at finde et nyt projekt.

– Jeg er ikke så sentimental omkring mine biler. Det bedste tidspunkt ved istandsætttelsen af sådan en bil, er når jeg er ude og køre med den de første gange, men efter en sæson begynder jeg at kede mig lidt. Så ser jeg mig om efter mit næste projekt, lyder det fra Rune, der sammen med sin bror René har vundet flere priser og fået masser af omtale på de tidligere biler, de har sat i stand.

Den unikke Buick Skylark er sat til salg for 140.000 kroner på DBA.

– Jeg tror ikke, det er noget problem at få den solgt, siger Rune, der allerede har fået mange seriøse henvendelser på bilen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu