Se billederne: Zoo fanger sjælden leopard i fælde

7. marts 2013 10:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Se billederne: Zoo fanger sjælden leopard i fælde
Foto: Københavns Zoo.

Københavns Zoo fangede den smukke og yderst sjældne Javaleopard i en fotofælde i en lille nationalpark i Indonesien.

 

Der er formentlig kun mellem 200 og 250 eksemplarer af den sjældne Javaleopard tilbage i verden. Derfor er Javelleoparden også klassificeret ”kritisk truet”.

Derfor var det en stor sensation, da netop en Javaleopard udløste en af Zoos kamerafælder i Baluran National Park og lod sig forevige.

Billedet af den plettede Javaleopard er sensationelt i sig selv. Endnu mere spektakulært var det, da Zoos kamerafælder i samme nationalpark tog et billede af den sorte udgave af Javaleoparden, svarende til, hvad panteren er til den almindelige leopard.

Zoos videnskabelige direktør, Bengt Holst, er stærkt begejstret:

”Det er en fantastisk opdagelse. At vi kan få billeder af begge typer leoparder på så kort tid, betyder måske, at den er endnu mere hyppig, end vi troede. Vi stiller nu flere kamerafælder op, så vi har 50 i alt, og viser det sig, at der er en større population af Javaleoparden i det område, er det rigtigt spændende. Nogle gange kategoriseres dyr som sjældne, fordi det ikke er undersøgt. Derfor er det rigtig vigtigt at finde ud, hvor mange der er,” siger Bengt Holst.

Sidste år fangede Zoos kamerafælder i Krau Wildlife Reserve i Malaysia billeder af den ligeledes stærkt truede fladhovedede kat. Disse billeder gik verden rundt og er alene på Zoos Youtube kanal vist over 15.000 gange.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu