ANNONCE

Se dronningens liv i skønne billeder

22. november 2019 20:05 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Dronningen har oplevet mere end de fleste. Nu er billederne fra barndommen, den store forelskelse og de mange rejser samlet.

Dronning Margrethe har siden 14. januar 1972 været Danmarks regent, men for mange kan det være svært at huske nogle af dronningens mange højdepunkter og spændende rejser.

Artiklen fortsætter under videoen.

Men det har også været en hård tid på det seneste, hvor dronning Margrethe sidste år måtte vinke farvel til prins Henrik, som hun havde været gift med siden 1967.

Derfor er det også passende at kigge tilbage på dronningens lange liv, som snart kan skrive endnu et spændende kapitel, da hele familien igen vil være samlet til årets juleaften, men måske endnu større for dronningen, så venter der i 2020 en helt særlig fødselsdag.

Dronning Margrethe fylder nemlig 80 år og i den anledning vil dronningen blive fejret med manér.

I galleriet øverst kan du se dronningens liv gennem årene.

Stor hyldest til dronningen

Når dronning Margrethe i 2020 fylder 80 år, markerer Den Kgl. Mønt under Danmarks Nationalbank den runde fødselsdag ved at udsende to særlige erindringsmønter.

Det har dronningen netop selv skrevet under på i en bekendtgørelse.

Den ene bliver en klassisk flad 20’er af aluminiumsbronze, der på forsiden vil have det klassiske portræt af dronning Margrethes portræt i profil.

Langs randen vil der være en ring og inden for denne stå “MARGRETHE II DANMARKS DRONNING. Mellem II og DANMARKS er indskudt møntmærket, et hjerte.

På bagsiden vil der være et motiv bygget op af symboler, som afspejler dronningens valgsprog og har visuelle referencer til dronningens kunstneriske virke: et hjerte og 12 sakse som danner en cirkel. Dette symboliserer henholdsvis “Folkets kærlighed” og “Danmarks styrke”.

Særlige sølvmønter

Den anden mønt bliver præget med en værdi lydende på hele 500 kroner. Den bliver lavet af finsølv.

Modsat en normal tyver – der har en diameter på 27 millimeter – bliver denne 38 millimeter. Den vejer også mere end tre gange så meget.

Derudover bliver motivet det samme – for og bag.

Men modsat en normal 20’er, der har en riflet rand, bliver sølvmønten præget med en glat rand.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu