ANNONCE

Se her: Det betyder stregerne midt på vejen

22. april 2019 06:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

De hvide streger midt på vejen taler sit klare sprog og giver dig vigtig information - når du på forhånd ved, hvad de betyder

Hvis du på forhånd ved, hvad de betyder, så er der vigtig information at hente som bilist af de hvide streger midt på kørebanen. De fortæller nemlig hvordan du skal køre.

Derfor er det vigtigt på forhånd at kende betydningen af de forskellige streger på vejen.

Og det er faktisk ikke så svært, for der er reelt kun tre forskellige slags streger at huske på og holde øje med.

Vognbanelinjen

Er der en smal punkteret linje med en kort streg og et langt mellemrum, så er det vognbanelinjen, du kører ved siden af. (Se eksempel i galleriet over artiklen).

Vognbanelinjen adskiller to vognbaner og du kan overskride linjen uden problemer, hvis det ikke er til fare eller unødig ulempe for andre.

Varslingslinjen

Møder du en smal punkteret linje med lang streg og kort mellemrum, så skal du være opmærksom. (Se eksempel i galleriet over artiklen).

Varslingslinjen betyder nemlig, at der skal udvises særlig agtpågivenhed. En varslingslinje benyttes som forvarsling for spærrelinje og i øvrigt navnlig som midterlinje på smalle veje med dårlige oversigtsforhold. Du må gerne overskride en varslingslinje (overhale), hvis manøvren kan udføres uden fare eller unødig ulempe for andre.

Spærrelinjen

Møder du en smal, ubrudt linje, så er der tale om spærrelinjen. (Se eksempel i galleriet over artiklen). Spærrelinjen adskiller vognbaner og du må ikke overskride eller krydse den – heller ikke ved vending, svingning i vejkryds, indkørsel til ejendom eller lignende. Hvor særlige forhold som eksempelvis vejarbejde eller et standset eller parkeret køretøj, gør det nødvendigt, kan linjen dog overskrides. Men husk at være særlig opmærksom.

Kilde. FDM.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu