Se her, hvem tricktyvenes yndlingsofre er

14. maj 2012 05:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Se her, hvem tricktyvenes yndlingsofre er
Billede mangler

Stadig flere danskere udsættes for tricktyverier i hjemmet, hvor gerningsmænd under forskellige påskud bliver lukket ind hos ofrene, der efterfølgende opdager, at tyvene er løbet med kontanter, sølvtøj, smykker og andre værdier.
I tre af fire tilfælde er ofrene enlige kvinder over 80 år, viser en ny, stor undersøgelse af denne form for kriminalitet, skriver Politiken.
Undersøgelsen dokumenterer, at tricktyverierne fra 2000 til 2010 er steget med 137 procent – fra 611 til 1448 tyverier.
I Det Kriminalpræventive Råd har man på basis af rapporten besluttet at opdatere de anbefalinger mod tricktyveri, man giver borgerne.
– Det gælder om at rådgive uden at skabe unødig frygt hos ældre, som jo er de typiske ofre for denne form for kriminalitet.
– Et centralt tema i rapporten handler netop om at undgå, at ældre mennesker isolerer sig af frygt for at blive udsat for tricktyveri, siger konsulent Merete Djurhuus til Politiken.
Hovedstadsområdet er den del af Danmark, hvor langt de fleste tricktyverier finder sted, viser rapporten – nemlig 69 procent.
Midt- og Vestsjælland tegner sig sammen med Sydsjælland og Lolland-Falster for 13 procent, Jylland for andre 13 procent. og Fyn for beskedne 5 procent. På Bornholm er fænomenet praktisk talt ukendt.
Rapporten viser også, at tricktyverierne typisk finder sted i etageejendomme mellem klokken 10 og klokken 20 – og fortrinsvis på hverdage.
Især mange kvindelige tricktyve udgiver sig for at være hjemmehjælper. Mange mandlige tricktyve præsenterer sig som servicetekniker – for eksempel “fra vandværket, jeg skal lige se, om du har en utæthed ved din køkkenvask”.
De fleste tricktyve er i 30’erne. Omkring halvdelen er af dansk oprindelse, 30 pct. har indvandrerbaggrund, og de sidste 20 pct. bor i udlandet, ofte i Rumænien.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu