Se her: Sådan undgår du at blive hacket

15. april 2019 11:47 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Mere end hver tiende dansker har været udsat for IT-kriminalitet. Alligevel er det de færreste danskere, der tænker på, hvilke forbehold man bør tage sig på nettet. Bliv klogere i indslaget her på, hvordan du sikrer dig mod hacking.

Se her, hvordan du undgår at blive hacket.

Selvom 71 procent af alle danskere er bekymret for deres digitale sikkerhed, så er det de færreste der tager selv de mest almindelige forbehold imod hacking.

Det viser en undersøgelse foretaget af Kaspersky.

Bloggeren Maria-Therese Pedersen er blandt de 12% af danskere, der har været udsat for IT-kriminalitet. Hun fik hacket sin e-mail, hvorfra der blev sendt nødråb til hendes bekendte om penge.

”Det er virkelig ubehageligt og grænseoverskridende, at der er nogen som kommer så tæt på ens privatliv. Så fik jeg en masse mails og min telefon kimede ned fra alle mulige mennesker om hvad det var for noget, at jeg skulle bruge penge til,” udtaler Maria-Therese Pedersen.

Tror kun det sker for naboen

Maria-Therese Pedersen lever som blogger og af sin Instagram profil, og det gør hende ekstra sårbar overfor IT-kriminalitet.

Undersøgelsen fra Kaspersky viser, at danskerne tror der er meget stor sandsynlighed for at blive ramt af IT-kriminalitet, men at det ikke er dem selv, der bliver ramt.

”Mange danskere tror, at IT-kriminalitet sker for naboen – men ikke en selv. Mange bliver først bevidst om farerne, når det først er sket for dem selv,” forklarer Thomas Damsgaard, IT-ekspert ved Kaspersky Lab.

Gode råd

IT-ekspert Thomas Damsgaard har et overordnet råd til at gøre det så svært som muligt at blive udsat for IT-kriminalitet.

“Opdater din antivirus på computer og mobil,” forklarer Thomas Damsgaard.

Se alle rådene i videoen over artiklen.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu