Se her: Sådan undgår du flyvende trampoliner

19. november 2012 21:05 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Se her: Sådan undgår du flyvende trampoliner
Billede mangler

Efteråret byder på mange skader med flyvende havetrampoliner – her er de gode råd til at gøre havetrampolinen efterårs- og vinterklar.
 
Bladene rasler af træerne, og efterårsblæsten suser ind over landet. Men sommerens sjove legeredskab, havetrampolinen, står stadig på græsplænen, og der får den så lov til at passe sig selv vinteren over.
 
Desværre så betyder det, at der hvert år sker ulykker med flyvende trampoliner. Samtidig så er manglende vinterhi med til at gøre trampolinen farlig for næste års hoppende børn.
 
– Vi ser desværre hvert år personulykker forårsaget af flyvende havetrampoliner, og samtidig kan de forvolde store materielle skader. Den danske vinter er hård for trampolinen, som i værste fald kan være farlig at bruge, når foråret kommer, hvis den har stået ude hele vinteren, siger Mette Cramon, kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen.
 
At trampolinerne står ude hele året, viser en undersøgelse foretaget foretaget af Børneulykkesfonden sidste år. Her har over halvdelen af de danske trampolinejere svaret, at de lader trampolinen stå ude hele året, og at de ikke vedligeholder den.  68 procent har desuden svaret, at de ikke har fastgjort trampolinen i jorden.
 
Sikkerhedsstyrelsen, Børneulykkesfonden og Forbrugerrådet har i gennem to år kørt en landsdækkende kampagne med fem gode råd til sikker adfærd på trampolinen. Kampagnen hedder Hop med hovedet!, og den henvender sig til alle danske børn og deres forældre. Baggrunden er, at 8.700 børn hvert år ender på skadestuen efter uheld på havetrampolin.
 
Men det er som sagt ikke kun hopperiet, der kan give skader. Det kan vind og vejr også, og derfor har de tre aktører lavet to gode råd til at gøre trampolinen blæst- og kuldeklar.
 Pas på flyvende trampoliner – sørg for at de ikke kan lette 
Havetrampoliner er ofte så lette, at de ikke kan stå fast i efterårsblæsten. Det mest optimale er at tage trampolinen ind og opbevare den nedpakket indtil foråret. Kan den ikke pakkes sammen, så bind den fast til noget, der ikke flytter sig.
 Tjek fjedre og kantpuder, før du hopper løs 
Det danske vejr er hårdt for havetrampoliner. Derfor er det en god ide at tjekke trampolinen grundigt. Tjek især fjedre og kantpuder for slitage, men også nettet og selve trampolindugen skal ses efter i sømmene.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu