Se her: Spar op til 37.000 kr på dine bankforretninger

20. april 2013 12:07 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Se her: Spar op til 37.000 kr på dine bankforretninger
Foto: Colourbox.

Der er tusindevis af kroner at spare enten ved forhandling eller ved at skifte bank. Foto: Colourbox.

Forhandl med din bank og spar tusindvis af kroner om året. Sådan lyder opfordringen fra bl.a. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

 

Men mange danskere bryder sig ikke om at prutte om prisen, og derfor samler de sig nu i foreningen Bankrabat.dk, der skal varetage de svære forhandlinger.

I sidste uge viste en analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, at en gennemsnitsfamilie i Danmark kan spare op mod 24.000 kr. om året ved at skifte fra den dyreste til den billigste bank.

Nu viser en ny test fra Forbrugerrådets blad Tænk Penge, at der sandsynligvis kan spares endnu mere, helt op mod 37.000 kr. Det kræver blot, at man forhandler om rentesatser og gebyrer, hvilket dog er en barriere for mange danskere, mener forbrugerjurist Morten Sinding, som er initiativtager til foreningen Bankrabat.dk, der kæmper for bedre priser.

“Igen og igen nævnes forhandling med banken som et middel til at opnå de store besparelser. Men rigtig mange kunder har jo et relativt stort engagement i deres nuværende bank. Derfor er de usikre på konsekvenserne, hvis de begynder at prutte om prisen. Det kan jeg godt forstå, men ofte har folk store besparelser at vinde, hvis de smider fløjlshandskerne,” siger Morten Sinding, der skal varetage de svære bankforhandlinger på vegne af flere tusind danske forbrugere, der allerede har meldt sig ind i Bankrabat.dk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu