ANNONCE

SE LISTEN: 10 tegn på at du lider af speciel sygdom

26. maj 2020 19:08 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Dystymi forekommer dobbelt så hyppigt hos kvinder, som hos mænd.

Har man gennem længere tid gået rundt med symptomer, der peger i retning af en depression, betyder det ikke nødvendigvis, man lider af sygdommen. Specielt ikke hvis, der er tale om forholdsvis milde symptomer.

Der kan nemlig også være tale om Dystymi, der er en tilstand af nedtrykthed, som ikke er en egentlig depression, men som ifølge Netdoktor.dk kan minde om en mild for for det.

I galleriet over artiklen kan man se de typiske tegn på Dystymi.

Tilstanden er langstrakt og strækker sig over mere end to år. I modsætning til depression, hvor sygdommen mere eller mindre er konstant dag ind og dag ud, svinger Dystemi fra dag til dag. Den forekommer dobbelt så hyppigt hos kvinder, som hos mænd.

Årsagen til tilstanden er typisk et miks af arvelige forhold og svære vilkår under opvæksten. Patienterne har ofte forud for sygdommen oplevet en længere periode med stress.

Tilstanden ses ofte sammen med angst samt misbrugslidelser og undersøgelser viser, at sygdommen i meget høj grad påvirker livskvaliteten på trods af, at symptomerne ikke er så udtalte og konstante som ved en egentligt depression.

Ud fra andre undersøgelser kan man ifølge Netdoktor.dk konkludere, det ser ud som om antidepressiv medicin kan afhjælpe sygdommen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu