ANNONCE

Se listen: 17 folkeskoler får dumpekarakter af ministerium

27. september 2012 07:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Se listen: 17 folkeskoler får dumpekarakter af ministerium
Billede mangler

Undervisningsministeriet har fundet 17 skoler, der ikke opfylder statens kvalitetskrav – for dårlige karakterer og for få videreuddannelser er baggrunden.
 
Flere år med dårligere karakterer til eleverne får Undervisningsministeriet til at dumpe 17 navngivne folkeskoler rundt omkring i landet.
 
Skolerne dumper på et eller flere af følgende områder: Afgangskarakterer, overgang til ungdomsuddannelser og socioøkonomisk reference (elevernes karakterer i forhold til social baggrund).
 Følgende skolen har tre år i træk haft et karaktergennemsnit blandt de laveste fem procent af samtlige folkeskoler i mindst to af de bundne prøvefag:
Tingbjerg skole, Rådmandsgades Skole og Guldberg Skole i København, Uddannelsescenter Nygård i Brøndby, Strandgårdsskolen i Ishøj, H.C. Andersen Skolen i Odense, Slotsskolen i Horsens og Tovshøjskolen i Aarhus.
 På følgende skoler er under 60 procent af skolens elever begyndt på en ungdomsuddannelse 15 måneder efter afgangsprøven tre år i træk:
Lergravsparkens Skole i København, Skolen på Sønderager i Herning samt Tovshøjskolen og Læssøesgades Skole i Aarhus.
 På følgende skoler klarer eleverne sig markant dårligere ved prøven, end man ville forvente med deres hjemmebaggrund. Det vil sige forældrenes indtægt- og uddannelsesniveau med videre:
 Tingbjerg Skole og Rådmandsgades Skole i København, Skelgårdsskolen i Tårnby, Græsted Skole i Gribskov Kommune, Møllevangsskolen i Faxe, Tovshøjskolen og Center-10 i Aarhus samt Hanstholm Skole i Thisted Kommune og Ankermedets Skole i Frederikshavn. 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu