ANNONCE

Se listen: 20 madvarer der er gift for din hund

17. april 2021 08:51 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Der findes en række madvarer, du aldrig må give din hund.

Se listen i billedgalleriet herover

Det kan være svært at sige nej til en tiggende hund, der gerne vil have en godbid af den mad, du spiser.

Som ejer kan det dog være yderst nødvendigt, at du formår at stå fast, for der findes flere madvarer, som kan være decideret farligt for din hund – også selvom det måske kan virke overraskende.

Det har adfærdskonsulent Dansk Kennel Klub, Lise Lotte Christensen tidligere forklaret Ritzau Fokus.

– Vi ser ofte, at hundeejere bliver overrasket over, hvad deres hund ikke kan tåle, siger Lise Lotte Christensen.

– Hunden viser jo interesse for vores mad. Den vil meget gerne smage, for den ved ikke, det er giftigt for den. Det kan hunden altså ikke selv administrere, siger hun.

Det amerikanske magasin, Family Handyman, har således udpeget de 20 mest giftige madvarer for hunde, og som du derfor aldrig må give til din firbenede ven.

Stoffer er giftige og skadelige

Og det er særdeles vigtigt at vide, hvad hunden kan og især ikke kan tåle.

Flere madvarer indeholder nemlig stoffer, der er decideret giftige og ekstremt skadelige for hunde, og som kan medføre indre blødninger og i værste fald være livsfarlige for dit kæledyr, skriver Ritzau Fokus.

– Vi oplever især, at folk kommer ind med hunde, som er blevet syge efter at have spist chokolade. Det er den primære kilde til forgiftning, siger Thea Kamstrup, der er dyrelæge hos Herlev Dyreklinik, til Ritzau Fokus.

– Og risikoen for forgiftning er størst hos de mindre hunde, der ikke har så mange kilo at stå igen med, hvis de kommer til at spise noget giftigt. Der er forskel på, om det er en stor hund eller en lille chihuahua, der har spist en plade chokolade, forklarer Thea Kamstrup.

Se listen i billedgalleriet over denne artikel

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu