Se listen: Det skal du huske på kør selv-ferien

12. juni 2012 20:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Se listen: Det skal du huske på kør selv-ferien
Billede mangler

Kør selv-ferie betyder ofte mange hundrede kilometers motorvejskørsel – kend regler og love for bilkørsel i de enkelte lande.

 

Er sommerferien en kør selv-ferie så er det vigtigt at sætte sig ind i rigtig mange love og regler, der mange gange er forskellige fra land til land.

FDM har lavet en huskeliste så man undgår ærgerlige fejl og misforståelser og samtidig overholder de enkelte landes love og regler. Men husk selv at tjekke op på det enkelte land, når du skal køre igennem.
Afgift på motorvejen: I Østrig, Schweitz, Tjekkiet, Slovenien, Slovakiet, Ungarn, Bulgarien og Montenegro betaler man ved at købe en mærkat, vignette eller en elektronisk enhed, der placeres på bilens forrude. Vignetter og mærkater kan enten købes hjemmefra eller på servicestationer omkring grænsen. I Frankrig, Grækenland, Spanien, Polen, Kroatien, Serbien, Makedonien og Tyrkiet opkræves motorvejsafgiften ved betalingsanlæg på motorvejene. I Italien kan man enten betale motorvejsafgift direkte på motorvejene, eller man kan hjemmefra købe kredit på et såkaldt VIACARD. I få andre lande gælder helt andre former for regler for betaling af motorvejafgift.
Det skal du huske: Udover pas, penge, betalingskort og sygesikringsbevis er der en række andre dokumenter, som det enten er obligatorisk at medbringe på kør-selv-ferien, eller som det anbefales at have med.
Kørekort
Del 1 af den originale registreringsattest
Det Grønne Kort
Det Røde Kort / “SOS-kortet”
Rejseforsikring.
Forurening: Tyskland og Italien er længst fremme, når det handler om at værne om miljøet og mindske trafikkens forurening i byerne. De to lande har indført miljøzoner i en lang række byer. De tyske zoner er indført for at begrænse udledningen af skadelige partikler i byområderne, og adgang til zonen afhænger af bilens forureningsgrad. I Italien har mange større byer indført restriktioner eller forbud mod kørsel i de historiske bykerner på visse tidspunkter. Som udgangspunkt er det kun indbyggere eller personer med særligt ærinde, som kan få tilladelse til at køre i disse zoner inden for dette tidsrum.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu