ANNONCE

Disse bilmærker ruster allermest

18. februar 2021 15:54 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Samme institut konkluderer, at nyere biler ruster mere, end vi ellers går og tror

Det svenske forskningsinsitut Swerea Kimab har undersøgt og klarlagt, hvilke biler der ruster mest og mindst. Det skriver Ekstra Bladet.

Rapporten viser, at der er et stigende antal rustangreb på nyere biler de seneste år. Ekstra Bladet henviser til nordens største bilmagasin, Vi Bilägere, der skriver, bilernes rustbeskyttelse ikke virker til at være blevet bedre.

– Rapporten bekræfter vores daglige erfaring med, at bilernes rustbeskyttelse fra fabrikken ikke er blevet bedre. Derfor er det afgørende, at man får sin bil rustbeskyttet. Det gælder for alle biler, uanset om de er solgt med rustgaranti, og selvom de er galvaniserede, siger Jan Helbo, seniorspecialist hos Teknologisk Institut, til Ekstra Bladet.

Fransk bil hæver sig over de andre

Der er positive overraskelser i testen, blandt andet Renault Clio, hvor 0% af de undersøgte biler viste sig at have rust. Og Jan Helbo understreger overfor Ekstra Bladet, at stort set ingen bilmærker går fri for rust. Nogen er bare virkelig meget hårderer ramt end andre.

Du kan i galleriet se, hvilke fem biler, der er hårdest ramt af rust, ifølge Swerea Kimab. Den slags er vigtigt at forholde sig til i Danmark, der er kendt for at have et klima, hvor rust virkelig trives. Dårlig rustbeskyttelse kan derfor få store konsekvenser for dit køretøj.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu