ANNONCE

Se listen: Disse madvarer er gift for hunden

26. februar 2021 11:55 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Der findes en række madvarer, man aldrig må give en hund

Mange ved nok, at chokolade er et absolut no-go, når man gerne vil forkæle hunden.

Men det er absolut ikke det eneste, der kan forgifte menneskets ven. Og ofte bliver hundeejeren ganske overrasket over, hvad hunden ikke kan tåle.

Se listen over de største farer i galleriet over artiklen.

Det har adfærdskonsulent Dansk Kennel Klub, Lise Lotte Christensen tidligere forklaret Ritzau Fokus.

– Vi ser ofte, at hundeejere bliver overrasket over, hvad deres hund ikke kan tåle, siger Lise Lotte Christensen.

– Hunden viser jo interesse for vores mad. Den vil meget gerne smage, for den ved ikke, det er giftigt for den. Det kan hunden altså ikke selv administrere, siger hun.

Pas særligt på små hunde

Flere madvarer indeholder stoffer, der er decideret giftige og ekstremt skadelige for hunde, og som kan medføre indre blødninger og i værste fald være livsfarlige for dit kæledyr, skriver Ritzau Fokus.

– Vi oplever især, at folk kommer ind med hunde, som er blevet syge efter at have spist chokolade. Det er den primære kilde til forgiftning, siger Thea Kamstrup, der er dyrelæge hos Herlev Dyreklinik, til Ritzau Fokus.

– Og risikoen for forgiftning er størst hos de mindre hunde, der ikke har så mange kilo at stå igen med, hvis de kommer til at spise noget giftigt. Der er forskel på, om det er en stor hund eller en lille chihuahua, der har spist en plade chokolade, forklarer Thea Kamstrup.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu