ANNONCE

Se listen: Disse tegn på Covid-19 overses nemt

19. oktober 2020 14:47 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

To symptomer på coronavirus er i høj risiko for at blive overset.

De fleste danskere er efterhånden meget opmærksomme på, hvilke symptomer der er på coronavirus.

Men en oversigt over de nyeste britiske coronavirus-tal viser, at der særligt er to symptomer, der driller. Det er endda til trods for, at en stor procentdel af Covid-19-smittede oplever den.

Det skriver Express.

Tallene er indsamlet via en app, der har fokus på at indsamle data om symptomer på Covid-19 blandt briter.

Der er tale om to ting, der tidligt i processen kan advare om, at det kan være en rigtig fornuftig idé at lade sig teste.

Ifølge britiske tal er det to symptomer, der hyppigst viser sig hos briter, der er testet positiv for coronavirus. Det er faktisk kun under 10 procent af det samlede antal smittede, der ikke oplevede at få netop de to symptomer.

Derfor kan der være grundlag for at holde lidt ekstra øje med netop dem.

Vores data viser, at de mest almindelige symptomer, som viser sig tidligt, er hovedpine og udmattelse – og det gælder for alle aldersgrupper. Kun ni procent af Covid-19-positive voksne mellem 18 og 65 år oplevede ikke hovedpine eller udmattelse. Selvfølgelig kan hovedpine og udmattelse ske i kraft af mange andre ting, hvilket ofte er derfor de ikke udløser en test alene,” sammenfatter studiet.

Det understreges, at hovedpine og udmattelse ikke alene er en garanti for, at man har coronavirus. Det kan både opleves i forbindelse med kost, motion, mangel på søvn eller en almindelig forkølelse.

Men oplever man de to symptomer sammenhængende med en af de andre symptomer på coronavirus, så bør man straks sørge for at blive testet.

Symptomerne hovedpine og udmattelse giver problemer, da de i sig selv ikke udløser en test. Derfor er et andet problem også, at de nemt kan afskrives som værende ligegyldige, og man derfor overser, at man faktisk er smittet med coronavirus.

I de fleste tilfælde er det påkrævet, at man skal opleve en anden af de hyppige symptomer på coronavirus for at få en test. Det kunne være tab eller ændring af smags- eller lugtesans, feber eller hoste, der vurderes at være blandt de hyppigste symptomer.

Men der er en god grund til at holde ekstra øje med, om du oplever ekstrem hovedpine og udmattelse i denne tid.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu