ANNONCE

Se listen her: Advarer mod visse skægtyper

28. januar 2021 21:54 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Skægvalg er afgørende for, om kirurgiske masker slutter tæt

Skæg eller ej? Det eksistentielle spørgsmål har mangt en mand formentlig stillet sig selv foran spejlet.

Valget kan nu blive nemmere.

For i disse coronatider er det markant viden, at skægvækst kan have betydning for, om kirurgiske masker slutter tæt eller ej.

Det skriver Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

“Skæg og skægstubbe kan vanskeliggøre en tilpasning til ansigtet, så den kirurgiske maske/åndedrætsværnet ikke slutter tæt, hvorved bæreren af masken ikke opnår den tilsigtede funktion,” skriver Statens Serum Institut således.

Den slags er der råd for. Den amerikanske pendant til Statens Serum Institut, Centers for Disease Control and Prevention – eller bare CDC – har nemlig undersøgt forskningen på området, og på den baggrund lavet en oversigt over, hvilke skæg der er godkendt – og hvilke, der ikke er.

Se eksemplerne i galleriet over artiklen.

Forskel på masker

Til DR fortæller professor og ledende overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på Aarhus Universitetshospital Lars Østergaard dog, at det primært er et problem, hvis man behov for at bruge særlige kirurgiske masker:

– Skæg er et problem, hvis man skal bruge en FFP3-maske, der skal slutte helt tæt til ansigtet. Hvis man skal bruge den rigtigt, så skal man ikke have fuldskæg, siger han.

Derfor gælder anbefalingerne særligt i sundhedsvæsenet.

Ifølge Lars Østergaard er det dog indlysende, at det alle dage er en forskel at være glatbarberet, når man bærer maske eller mundbind.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu