ANNONCE

Helt ny liste: Her er Danmarks rigeste

3. december 2020 13:03 | Af: Ritzau Fokus

Seks danskere er ifølge Bloomberg blandt verdens 500 rigeste. Øverst af dem troner Anders Holch Povlsen.

Anders Holch Povlsen, der direktør i modekoncernen Bestseller, som blev grundlagt af hans forældre, er nu Danmarks rigeste mand.

Ifølge Bloomberg har Bestseller-ejeren en anslået formue på 53,2 milliarder kroner, hvilket gør ham til verdens 169. rigeste person.

Dermed er han krøbet over Niels Louis-Hansen på listen. Han er nummer 196 på listen med en formue på 49,2 milliarder kroner.

Niels Louis-Hansen er arving til medicoselskabet Coloplast, som han ejer en femtedel af.

Formue vokset med 13,8 milliarder

Trods coronakrisen har Anders Holch Povlsen ifølge Bloomberg kunnet se sin anslåede formue vokse med 13,8 milliarder kroner i år.

Listen opgøres blandt andet ud fra viden om ejerandele i selskaber og udviklingen på de finansielle markeder. Formuen er derfor ikke en, som Anders Holch Povlsen har stående i banken.

Over for Jyllands-Posten Finans ønsker Bestseller-direktøren ikke at kommentere den nye plads på listen.

– Det er papirpenge. Vi har været op og ned ad sådanne lister masser af gange, siger han til mediet.

I alt seks danskere er på Bloombergs liste over verdens 500 rigeste personer. De har en samlet værdi på cirka 265 milliarder kroner.

Udover Bestseller-ejeren og Coloplast-arvingen er det Kjeld Kirk Kristiansen, der er barnebarn af Legos grundlægger.

Hans tre børn, Agnete Kirk Thinggaard, Thomas Kirk Kristiansen, der nu er Legos bestyrelsesformand, og Sofie Kirk Kristiansen, er også på listen.

Øverst på listen ligger Jeff Bezos, der har grundlagt webshoppen Amazon. Hans formue anslås at være svimlende 1159,8 milliarder kroner.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu