ANNONCE

Se listen: Her får du billige lejligheder

29. november 2011 12:01 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Se listen: Her får du billige lejligheder
Billede mangler

Der er stor prisforskel på lejligheder i den dyreste og den billigste kommune. Helt nøjagtig 250 pct. Er den gennemsnitlige forskel mellem kommunerne Norddjurs og Frederiksberg, der er landets henholdsvis billigste og dyreste kommuner at købe ejerlejlighed i.
Det fremgår af en opgørelse fra landets mest besøgte boligportal, boligsiden.dk. Opgørelsen tager udgangspunkt i udbudsprisen for en gennemsnitslejlighed på 70-90 kvadratmeter.
Boligsiden.dk har undersøgt kvadratmeterpriserne for ejerlejligheder i alle landets kommuner, og i Norddjurs er den gennemsnitlige pris for en kvadratmeter ejerlejlighed på godt 7.700 kroner. På Frederiksberg skal man slippe mere end 27.200 kroner.
”En gennemsnitlig ejerlejlighed på 80 kvadratmeter koster dermed lige godt 600.000 kroner i Norddjurs, mens man skal af med knap 2,2 mio. kr. på Frederiksberg,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos boligsiden.dk.
Meget at spare ved at pendle
”Ser man på landets to største byer, som er med i toppen over de dyreste byer at købe ejerlejlighed i, skal man faktisk ikke ret langt væk, før der er en betragtelig besparelse på boligkøbet; i den sammenhæng er standardlejligheden i Aarhus godt og vel tre gange så dyr som i Norddjurs; ser man på Slagelse – der ligger knap 100 km fra hovedstaden – finder man også nogle af landets billigste priser på ejerlejligheder. Her koster det 9.700 kroner pr. kvadratmeter. Det er en tredjedel af prisen i København,” siger Birgit Daetz.
Opgørelsen fra boligsiden.dk viser bemærkelsesværdigt nok, at flere store provinsbyer presser sig på i toppen over kommunerne med de billigste standardejerlejligheder.
Kommuner med billigste standardlejligheder:
Norddjurs
Billund
Mariagerfjord
Kalundborg
Slagelse
På Sjælland er det ud over Slagelse byer som Næstved og Sorø – byer, der alle ligger inden for en afstand af en time med tog til hovedstaden. Men også Kalundborg er med på listen over byer med billige ejerlejligheder.
I Jylland blander Billund, Fredericia og Randers sig i selskabet med de billigste byer at købe en standardlejlighed i.
”Standardlejligheden i Aarhus koster 140 pct. mere end i Randers, og et månedskort med DSB koster i omegnen af 1.000 kroner mellem de to byer. Så det er da værd at tage med i overvejelserne, når man skal købe lejlighed,” siger Birgit Daetz.
Se prisen for en standardlejlighed i din kommune på www.boligsiden.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu