Se Løkkes forklaring: Derfor betaler Venstre for min rygebås

13. marts 2012 18:10 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Se Løkkes forklaring: Derfor betaler Venstre for min rygebås
Billede mangler

Venstres partiformand Lars Løkke Rasmussen (V) har ikke ligefrem plapret løs om den ellers meget omtalte rygekabine, han lod opføre på sit kontor, da han var statsminister.
 
Medierne har i stedet været henvist til Facebook eller Venstres partisekretær, Claus Richter, for kommentarer.
 
Men for første gang svarer han nu på spørgsmålet om, hvorfor det er partiet, og ikke ham selv, der har betalt de 110.600 kroner, som leje af en rygekabine i over to år kostede statskassen.
“Det er en beslutning Venstre har truffet,” siger Lars Løkke til Berlingske, efter Venstres gruppemøde.
 
Fødevareminister Mette Gjerskov (S) valgte i sin tid, efter massiv kritik fra blandt andre Venstre, at betale de 34.000 kroner af egen lomme, som hendes rygekabine kostede.
 
Men ifølge Lars Løkke Rasmussen er der gode grunde til, at det er partikassen og ikke ham selv, der skal betale for kabinen.
“Jeg har jo ikke selv bestilt nogen rygekabine, og det er ikke nogen personlig omkostning, som derfor er afholdt personligt, den er afholdt af Statsministeriet efter gældende regler. Det fremgår også af det brev, som Statsministeriet har sendt. Af de grunde som partisekretæren har redegjort for, har Venstre så valgt at betale,” siger han til avisen.
 
Statsministeriets samlede omkostning for rygekabinen løb op på i alt 110.600 kroner – eller cirka 3.500 kroner om måneden – i den tid, Lars Løkke Rasmussen var statsminister.Kilde: b.dk
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu