ANNONCE

Spot om du har genbrugsguld i gemmerne

4. august 2019 10:09 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

Dit arvegods kan være mange penge værd, uden at du er klar over det. Er du det mindste i tvivl, så få det vurderet, inden du sælger eller smider det ud.

Danskerne køber brugt som aldrig før – og har du de rigtige varer til salg, kan der være rigtig mange penge at hente.

– Helt overordnet skal man være opmærksom på alt, hvad man har i hjemmet, siger Kasper Nielsen, der er vurderings- og salgsdirektør hos auktionshuset Bruun Rasmussen.

– Vi ser en global tendens med en stor efterspørgsel efter det bedste af det bedste. Det koster mere end nogensinde, fortæller han.

Særligt kunst og møbler er der store penge i. Men også samlerobjekter som mønter eller frimærker samt keramik, lamper, smykker og ure kan være mange penge værd.

Og det er ikke sikkert, at du er klar over, at du har noget af stor værdi liggende. Det kan for eksempel være noget, du har arvet, men aldrig har skænket en videre tanke. Det sker ofte med møbler.

– Moden skifter, og handel med møbler er mere modebaseret end nogensinde, så prisniveauet kan svinge meget, forklarer Kasper Nielsen.

I galleriet ovenfor kan du se andre ting, der lige nu er i høj kurs.

Designmøbler i træ er i høj kurs

Lige nu er efterspørgslen størst på designermøbler i træ, og navne som Hans Wegner, Børge Mogensen og Finn Juhl går igen.

Omvendt er stålmøbler af eksempelvis Arne Jacobsen og Poul Kjærholm mindre værd i dag end for bare fem-seks år siden. Men det kan været omvendt igen om en årrække.

– Så hold på kvalitet, råder Kasper Nielsen.

Artiklen fortsætter under videoen

Når du skal spotte, om der gemmer sig guld blandt dine møbler, kan du indledningsvist kigge efter, om stolen eller skænken er mærket, forklarer Helle Kamvig, der er vurderingschef hos Lauritz.com i København.

Det kan enten være med designerens navn, men det kan også være mærket med “dansk design”, et nummer eller lignende.

– Og hvis der ikke er et mærke, kan man starte med at se på håndværket – for eksempel hvordan samlingerne på stolen eller sofaen ser ud, siger Helle Kamvig.

God stand tæller meget

Godt håndværk er ikke en garanti for, at du står med en guldkalv, men det er en god indikation på, at du har penge mellem hænderne.

Hvis møblet samtidig er i god stand, i træ som palisander eller teak og har rene, enkle linjer, som er meget populært lige nu, er der en god chance for, at du kan hente nogle kolde kontanter ind ved et salg, forklarer Helle Kamvig.

Du skal dog være opmærksom på, at størrelsen på pengeposen vil afhænge af mange forskellige ting – blandt andet hvor stor en produktion der har været af det pågældende møbel, samt hvilken stand det er i.

Er du i tvivl, om dine møbler eller øvrige genstande har værdi, kan du hos både Bruun Rasmussen og Lauritz.com få en gratis vurdering – enten ved at sende billeder ind online eller besøge auktionshusenes lokale afdelinger.

Gammelt Lego er et hit

Et eksempel er – som Newsbreak.dk tidligere har beskrevet – at nogle gamle Lego-klodser potentielt kan være en formue værd.

Det drejer sig blandt andet om unikke klodser, der for eksempel kan være blevet misfarvet i produktionen – men der er også nogle typer af retro-sæt, som er interessante i salgsøjemed.

Du kan læse mere om de værdifulde klodser i denne artikel:

Dine Lego-klodser kan være mange penge værd

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu