Se Tahrir-pladsen forvandlet til menneskehav

23. juni 2012 12:06 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Se Tahrir-pladsen forvandlet til menneskehav
Billede mangler

Tusindvis af vrede egyptere tilbragte natten til lørdag på Tahrir-pladsen i Kairo, hvor de svingede deres flag og råbte slogans mod militærstyret i landet, mens de ventede på at få resultatet af præsidentvalget.
Demonstranterne, som beskylder militæret for at have kuppet sig til den politiske magt i landet, har dog endnu ikke fået lovning på, at valgresultatet vil blive offentliggjort i weekenden.
Højtstående militære ledere og repræsentanter fra Det Muslimske Broderskab skal ifølge rapporter fra nyhedsbureauet Reuters have ført forhandlinger om en forfatning og landets fremtid.
Det er sket efter en uges drama, hvor Det Muslimske Broderskabs håb om at vinde den magtfulde præsidentpost blev svækket af hærens opløsning af parlamentet og nye indgreb, der mindsker præsidentens beføjelser.
– Sig det uden frygt: hæren må væk fra magten. Ned med militærstyret, råbte tusindvis af demonstranter fredag.
Men det regerende militærråd gjorde det klart, at det ikke vil give indrømmelser.
Og generalerne i Egypten sendte fredag en advarsel ud om, at kun fredelige demonstrationer ville blive tolereret.
Militæret krævede samtidig, at kandidaterne fra præsidentvalget holder op med at gøre krav på sejren, og undlader at beskylde hinanden for valgsvindel.
Det blev samtidig understreget, at militæret vil begrænse præsidentens beføjelser. Det opfatter mange almindelige egyptere som et varsel om, at militærrådet vil blive siddende på magten i længer tid fremover.
Det Muslimske Broderskab frygter, at militærrådet ved hjælp af valgsvindel frarøver deres præsidentkandidat Mohamed Mursi sejren til fordel for militærets mand, den tidligere premierminister Ahmed Shafiq.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu