Se tallet: Er du så rig som en gennemsnitsdansker?

21. december 2012 09:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Se tallet: Er du så rig som en gennemsnitsdansker?
Billede mangler

Hver dansker har 347.000 kr. stående i enten kontanter, opsparing og værdipapirer – når gælden er trukket fra.
 
Danskernes finansielle formue i form af kontanter, opsparing og værdipapirer udgjorde, fratrukket gæld, 347.000 kr. pr. dansker ved udgangen af 3. kvartal 2012. Danskernes finansielle nettoformue er blandt de højeste i Vesteuropa. 
 
– Der er stor fokus på danskernes høje gæld. Men danskerne har også en stor finansiel formue i form af kontanter, opsparing og værdipapirer. Regner man den med, så er vi blandt de mest formuende indbyggere i Vesteuropa, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.
 
– Danskernes finansielle nettoformue er steget støt de senere år. Formuen nåede bunden i starten af 2009 og er siden steget 68 pct. Det skyldes især en øget værdi af aktier og en øget pensionsformue. I dag udgør den finansielle nettoformue 347.000 kr. pr. dansker. Lægger man værdien af danskernes boligformue oven i, så kommer formuen op i omegnen af 830.000 kr. pr. dansker. Dertil har danskerne værdier i form af blandt andet ubebyggede grunde, andelslejligheder, biler og både, fortæller Ane Arnth Jensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu