ANNONCE

Se tallet: Så mange døde i Danmark i april

13. juni 2020 06:03 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Seneste tal fra Danmarks Statistik viser det højeste antal døde for april siden 2003.

April 2020 stikker ud.

For Danmarks Statistik gør det sig gældende i antallet af dødsfald for måneden. April 2020 havde flere registrerede dødsfald end nogen april siden 2003. Længere nede i artiklen kan du læse hvilken gruppe af danskere, der havde en kraftig vækst i dødsfald.

Sådan skriver Danmarks Statistik i en pressemeddelelse.

Skiller sig ud

Et dyk ned i tallene over registrerede dødsfald viser, at april 2020 skiller sig ud fra de generelle tendenser. Siden 2003 har en aprilmåned ikke haft så højt et antal dødsfald som årets april.

Gennemsnittet for antal døde i april de seneste fem år er 4.441, mens det for april 2020 er 4.723.

– Der er ingen tvivl om, at april 2020 skiller sig ud både i forhold til årene fra 2003 til 2019 og for gennemsnittet for 2015 til 2019, men for eksempel var antallet af registrerede dødsfald i visse måneder i 2018 endnu højere end april i år, så man kan ikke beskrive det som enestående højt, siger specialkonsulent Lisbeth Harbo.

Da statistikken ikke indeholder dødsårsager kan tallene ikke bruges til at konkludere at udviklingen har en sammenhæng med coronavirus.

Bestemte aldersgrupper døde

Blandt antallet af registrerede dødsfald for april 2020 er der aldersgrupper, som skiller sig ud.

Generelt er det de ældre, der er dominerende. For gruppen på 60 til 79 år var antallet af dødsfald højere end gennemsnittet fra de seneste fem år.

Faktisk har der for den gruppe været 329 flere registrerede dødsfald sammenlignet med gennemsnittet.

Omvendt er det for personer mellem 0 og 59 år. Her er der sket et fald i antallet af døde sammenlignet med gennemsnittet af de seneste fem år.

Stigende andel

Det er svært at se en tendens i kønsfordelingen af de registrerede dødsfald. Der er næsten en lige fordeling.

Men generelt fylder mændene en smule mere i det samlede antal døde for 2020, end det var tilfældet i forhold til gennemsnittet fra de seneste fem år.

– Mens der i forhold til alder er en helt klar tendens til, at det var de ældre aldersgrupper, der var med til at trække antallet af døde op i april, er det i vores tal svært at se nogen klar tendens i forhold til køn, fortæller specialkonsulent Lisbeth Harbo og fortsætter:

– Opgørelsen synes at antyde, at mænd generelt fylder lidt mere i antallet af registrerede dødsfald i 2020, men forskellen er meget lille, så man bør ikke konkludere for meget på baggrund af den – især ikke på månedsbasis.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu