ANNONCE

Se de vilde oversvømmelser: 186 personer er døde

4. juli 2016 16:26 | Af: Ritzau Fokus

Store mængder regn i Kina har ødelagt 56.000 hjem, og omkring 1,5 millioner mennesker er blevet evakueret.

186 mennesker er omkommet, og 45 andre er meldt savnet, efter flere voldsomme regnskyl har ramt på tværs af det kinesiske fastland de seneste dage.

Otte af de mange dødsfald skete i byen Wuhan i Hubei-provinsen, hvor en fabrik kollapsede og begravede flere arbejdere under en væg.

Det oplyser myndighederne ifølge South China Morning Post.

Massive oversvømmelser

De voldsomme mængder regn har fået floder til at gå over sine bredder, og der er skabt massive oversvømmelser i en række byer.

Flere steder er jernbanespor skyllet væk, byvejnet er lukket ned, og i byen Ezhou i provinsen Hubei er Mingtang Stadion blevet omdannet til noget, der ligner en swimmingpool.

Flere end 56.000 hjem er kollapset, og omkring 1,5 millioner mennesker er blevet evakueret, oplyser myndighederne videre.

I provinsen Anhui er flere turistområder blevet lukket ned af risiko for mudderskred og veje, der kan synke sammen. I weekenden måtte de lokale myndigheder sætte busser ind for at hente strandede besøgende.

50 milliarder

De direkte økonomiske tab beløber sig til 50,6 milliarder kinesiske yuan svarende til knap 50,8 milliarder danske kroner.

I alt er 1200 amter i 26 provinser påvirket af regnen. Hårdest er det gået ud over Zhejiang, Anhui, Hubei, Hunan, Chongqing og Guizhou.

Den voldsomme regn forventes at fortsætte til onsdag, oplyser det statslige center for oversvømmelser på sin hjemmeside ifølge South China Morning Post.

– Weekendens kamp mod oversvømmelser omkring mindre floder var kun begyndelsen. Vi vil snart møde større udfordringer, siger souschef Jiang Yansheng fra det lokale kontor i Hubei.

/ritzau/

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu