Seebach og co. dropper gratis musiktjeneste

7. juni 2012 13:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Seebach og co. dropper gratis musiktjeneste
Billede mangler

Siden starten af ugen har det været muligt at lytte til gratis musik uden ende på bibliotekernes musiktjeneste Bibzoom. Men hvis man fremover vil høre nogle af de storslåede pophits, som Medina, Nik & Jay og Rasmus Seebach har leveret, må man fremover gå andetsteds hen.
Stjernernes pladeselskaber har med øjeblikkelig virkning trukket sig fra tjenesten, kun fire dage efter Bibzoom lovede gratis musik til folket og blev rost af en begejstret kulturminister.
Landets største pladeselskab, Universal Music, der blandt andet har skrevet kontrakt med Medina og Nik & Jay, beskylder Bibzoom for ikke at betale regningerne og skævvride konkurrencen på markedet. Også Rasmus Seebachs pladeselskab Artpeople har trukket sig, og Sony Music har ifølge Børsen planer om at gøre det samme.
– Vi har trukket vores repertoire, fordi vi ikke har fået betaling til vores kunstnere igennem længere tid, siger Jan Dagner, der er adm. direktør i Artpeople, til Børsen. Pladeselskabet har et sekscifret beløb til gode hos en af Bibzooms underleverandører.
Universal beskylder desuden Bibzoom for at bryde rettighedsaftalerne og har trukket alle sine kunstnere ud af projektet. Det har kostet Bibzoom 40 procent af det samlede musikrepertoire.
Kilde: Børsen

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu