ANNONCE

Seks årsager til du pludselig bliver svimmel

30. januar 2020 13:09 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Svimmelhed er langt fra unormalt og kan opstå af flere forskellige årsager.

Mon ikke de fleste har oplevet pludselig at blive svimmel. I hvert fald er det langt fra et unormalt fænomen og ifølge Sundhed.dk er det noget, der forekommer hyppigere og hyppigere med alderen. Faktisk oplever cirka hver tredje i aldergruppen over 65 år ind imellem perioder med svimmelhed.

Artiklen fortsætter under videoen

Heldigvis er langt de fleste oplevelser af svimmelhed forbigående og godartede. Ofte forsvinder de endda helt af sig selv.

I galleriet over artikler kan man se nogle hyppige årsager til tilstanden.

Når der skal stilles en diagnose er den ramtes sygehistorie afgørende. Som regel vil lægen undersøge blodtryk, hjerte, lunger og ører. Desuden kan en neurologisk undersøgelse være nødvendig. Der kan også tages blodprøver, som kan hjælpe med at skelne mellem de mulige årsager til tilstanden.

Der findes ingen medicin, der har vist sig effektiv mod svimmelhed. Derfor rettes behandlingen af svimmelhed mod en eventuelt udløsende årsag.

Lykkes det ikke at finde en klar årsag til problemerne er det en rigtig god ide at være aktiv og holde sig i form. Det har nemlig vist sig, at træning ofte kan afhjælpe symptomerne. Det anbefales desuden, at man holder sig fra alkohol, tobak og stærk medicin, da det alt sammen kan forværre symptomerne.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu