Seks dræbt i eksplosion i Damaskus

27. april 2012 16:35 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Seks dræbt i eksplosion i Damaskus
Billede mangler

Mindst 6 personer er dræbt og 17 andre såret ved en selvmordsaktion i Syriens hovedstad, Damaskus. Det rapporterer tv-stationen Addounia.
Bomben eksploderede tæt ved en moské i bydelen Midan lidt over middag lokal tid.
– Det er sandsynligvis tale om en selvmordsbombeaktion, rapporterer Addounia.
Regeringskritiske aktivister siger, at bomben eksploderede netop, som deltagerne i en fredagsbøn var ved at forlade moskéen Zein al-Abidin.
Tidligere fredag skete der en stor eksplosion i et industriområde i den sydlige del af den syriske hovedstad. Men det er uklart, om der er sårede eller dræbte ved den hændelse.
– Det kan have været en bilbombe eller en vejbombe mod en bil, som kørte forbi, siger en af de syriske oprørere.
Sideløbende er der rapporter om uroligheder flere andre steder i Syrien. Mindst en person er dræbt i byen Homs, hvor der også var uroligheder torsdag.
Våbenhvilen, der trådte i kraft den 12. april, er stort set ikke blevet overholdt. Præsident Bashar al-Assad gik kun yderst modvilligt med til aftalen, og han har ifølge iagttagere ikke gjort meget for at efterleve den.
FN har torsdag udtrykt, at Syrien ikke gør noget for at overholde våbenhvilen. Udtalelsen kommer, efter at op mod 70 mennesker mistede livet ved blodige sammenstød rundt om i landet torsdag.
FN anslår, at godt 9000 mennesker har mistet livet, siden opstanden mod den autoritære præsident Assad begyndte i marts i fjor. Aktivister siger, at over 10.000 mennesker har mistet livet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu