Seksårig autist vil kun spise udsolgt pasta: Så kom nettet til undsætning

23. februar 2017 15:04 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk

Forældrene købte alle de kasser af den specielle pasta, de kunne komme i nærheden af - men det var ikke nok.

Seksårige Everett lider af autisme og er derfor ikke glad for mad. Så da han fandt noget, han kunne lide, jublede hans forældre. Men glæden var kort, for den specielle Star Wars-pasta, drengen elsker, er en begrænset udgave. Forældrene bad derfor internettet om hjælp og er nu oversvømmet af pasta.

Hundredvis af æsker med den specielle udgave af pasta med Star Wars-figurer fylder nu hjemmet hos familien i Nanaimo i Canada, efter faderen bad brugere af sociale medier om at hjælpe sin autistiske søn. Det skriver The Star.

Everett spiser ikke

Everett har autisme og begyndte at begrænse, hvad han ville spise for omkring tre år siden. Og som alle andre forældre vil Everetts forældre bare gerne have, at deres søn har det så godt som muligt. Det kræver, at han spiser. Det er en sej kamp med den seksårige.

– En af hans finurligheder er omkring mad. Han spiser ikke meget, hvis overhovedet noget. Det er en kamp at få de essentielle næringsstoffer i ham, skriver far, Reed Botwright, på Facebook og Instagram sammen med et billede af hans søn.

Reed forklarer, at fordi Everett har autisme, kan man ikke tvinge ham til at spise, som man kan med andre børn. Så da han faldt over de specielle Star Wars-formede pastapakker og kunne lide dem, købte forældrene alle de pakker, de kunne komme i nærheden af. Til trods for det, løb familien til sidst tør og pastaen var ikke til at opdrive i byen, hvor familien bor. Derfor lagde faderen en bøn op på de sociale medier.

– Vi har brug for jeres hjælp. Ved du, hvor vi kan finde mere? Vi er desperate! Ser du det i en butik? Så fortæl os det, og vi tager derhen! Har du noget til overs? Så send det til os, og vi betaler!

Everett får 500 kasser pasta

Familien havde håbet på at kunne finde noget mere af pastaen i butikker, folk tippede dem om, eller købe pastaen af bekendte. Hvad, de ikke vidste, var, at de ville få tilsendt pasta i kassevis, efter opslaget blev delt flere gange.

– Jeg vidste ikke, at det ville sprede sig som en steppebrand og nå så mange forskellige mennesker, fortæller den glade far.

Familien har modtaget mere end 500 kasser af den specielle pasta. 411 af dem kommer fra butikker, der gerne vil hjælpe den lille dreng. Mange privatpersoner har også sendt de blå og orange kasser sammen med en personlig hilsen.

– Mange børn har hørt historien og skriver små beskeder inde i og sætter klistermærker med hjerter og stjerner udenpå. Det har været fantastisk, bare magisk, fortæller faderen.

Pasta bliver måske til mere mad

Familien har også modtaget et ton af støtte gennem beskeder fra folk over hele verdenen. Heriblandt forældre der også har børn med autisme.

– Folk kommer med råd, tip og opmuntring. De fortæller om deres egne børn, der havde det på nøjagtig samme måde, og hvordan det er meget bedre nu.

Faderen, der har tre andre børn, håber, at pastaen er et trin på vejen til, at Everett vil begynde at spise en mere varieret kost. Everett har nemlig allerede sagt, at han måske er villig til at prøve andre variationer af pastaen.

– Det her bliver så meget bedre end bare nogle få kasser med pasta, afslutter Reed glad.

Reed Bootwright oplyser yderligere til Newsbreak.dk, at producenten bag pastaen vil have Everetts hjælp til at designe formen på den næste pasta. De vil også donere 70.000 kroner til en velgørenhed for autisme på grund af den søde rødhårede dreng.

Vil du se de uimodståelige billeder af søde Everett? Så klik igennem galleriet i toppen af artiklen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu