Mange får disse billeder – men få sender dem

9. august 2018 16:43 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Mange unge har fået selfie taget under kørslen tilsendt.

Mange får disse billeder - men få sender dem
Kun få indrømmer at tage selfies, mens du kører. Men mange unge har modtaget sådan et billede. Foto: Gjensidige.

Selfie i bilen. Det lyder måske ikke så farligt. Men er det fra den person, der fører køretøjet, bliver sagen straks en helt anden.

Hver anden mellem 18 og 29 modtager selfies fra personer, der kører bil. Men blot 14 % af de 18 til 29-årige erkender, at de selv har taget en selfie under kørsel.

Det viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har lavet for Gjensidige Forsikring.

Sammen med alkohol og fart er uopmærksomhed blandt de hyppigste årsager til trafikulykker i Danmark. Alligevel har hver anden unge mellem 18 og 29 år oplevet at få tilsendt en selfie fra en, der sad bag rattet i en bil. Og det er især de unge, der sætter deres liv på spil for at få en selfie i kassen.

Blandt alle danskere, er det nemlig en ud af fem, der har modtaget en selfie fra køreturen.

Selfironi

Ironisk nok er det blot 14 % af de 18-29-årige, der selv har taget en selfie, mens de kørte i bil. For alle er dette tal 9 %.

– Når hver anden under 30 år har modtaget en selfie fra en, der kører bil, så viser det virkelig, hvor alvorligt problemet med mobiltelefoner i trafikken er. Hver dag ser vi skader, der skyldes uopmærksomhed i trafikken, og det er vigtigt for især de unge at forstå, at de ikke er uovervindelige og udødelige. Det kan have voldsomme konsekvenser for dem, hvis de ikke har deres opmærksomhed rettet mod trafikken, siger Henrik Sagild, skadedirektør hos Gjensidige Forsikring.

Selfie i bilen kan blive dyrt

Vores vaner ændrer sig hele tiden, og det er blevet mere normalt at bruge telefonen i alle mulige situationer. Groft sagt er telefonen blevet noget, de fleste ikke kan undvære, heller ikke når de kører bil. Men det kan ikke kun koste dig eller andre livet eller førligheden. Det kan også give en bøde på 1500 kroner hvis man bruger håndholdt telefon under kørsel.

– Jeg ville ønske, at folk lod deres mobiler blive i tasken eller lommen, når de er i gang med noget, der kræver deres fulde opmærksomhed. Vi har længe set en stigende tendens til ulykker, der skyldes mobiltelefonen, og det er altså ulykker, der kunne være undgået, hvis kørslen havde haft den fulde fokus, siger Henrik Sagild.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu