ANNONCE

Selvmord er forklædt som TikTok-dansevideo

4. oktober 2020 21:37 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Forfærdelige videoer dukker pludselig op på det sociale medie.

Selvmord er forklædt som TikTok-dansevideo
En selvmordsvideo - 'forlædt' som dans - florerer lige nu på TikTok. Foto. Mike Blake/Scanpix.

Politiet i Danmark advarer danskerne – og især den yngre generation.

Samtidig opfordres forældrene til at have hånd i hanke med, hvad deres børn ser på nettet.

Det oplyser Rigspolitiet på sin Facebook-side.

Med en vis bekymring ser vi lige nu eksempler på, at helt uskyldige videoer, der deles på sociale medier, i virkeligheden rummer et andet og langt mere ubehageligt indhold, indledes opslaget.

Tal med dit barn

Derfor opfordrer politiet til, at forældrene husker at tale med deres børn om, hvad de kan møde, når de færdes på internettet.

– Det vi ser lige nu, er en dansevideo, der blandt andet kører rundt på TikTok, som også rummer en ubehagelig optagelse af et selvmord. Man skal ikke som forældre gå i panik og forbyde sin børn at se videoer på nettet, men man skal sørge for at snakke med dem og interessere sig for, hvad de oplever, når de sidder ved skærmen, siger lederen af Rigspolitiets forebyggelsescenter, Claus Birkelyng.

Hvis man støder på en af de videoer, der rummer skjulte skræk-optagelser, så skal man rapportere det til udbyderen bag det pågældende sociale medie, så de kan fjerne indholdet og eventuelt få lukket den profil, som har delt materialet.

Fakta

Søg hjælp

Her får du fakta om selvmord og viden om, hvordan du søger hjælp.

2254 mænd og 792 kvinder valgte i årene fra og med 2010 til og med 2014 at tage deres eget liv. Det er godt 600 selvmord om året.

Livslinien fører hvert år mere end 14.000 samtaler med pårørende til folk, der overvejer at tage deres eget liv – folk, der overvejer at tage deres eget liv og folk, der er i færd med at gennemføre et selvmordsforsøg.

Du har mange muligheder for at få hjælp, hvis du overvejer at tage dit eget liv. Du kan ringe til Livslinien på 70 201 201 – din egen læge og mange, mange andre. Se eventuelt Livsliniens oversigt over rådgivningstilbud.

Er du pårørende til en, der har begået selvmord, findes der også foreningen Efterladte.dk.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu