Selvmordsbombe dræber 27 på internetcafe i Bagdad Flere uskyldige ofre blev spærret inde af nedstyrtende murbrokker, da et selvmordsbombeangreb fik flere bygninger til at styrte sammen i den irakiske hovedstad.

19. april 2013 03:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Selvmordsbombe dræber 27 på internetcafe i Bagdad
Flere uskyldige ofre blev spærret inde af nedstyrtende murbrokker, da et selvmordsbombeangreb fik flere bygninger til at styrte sammen i den irakiske hovedstad.
Billede mangler

IRAK: En selvmordsbomber detonerede torsdag sine sprængstoffer på en populær internetcafe i Bagdad, skriver Reuters.
27 blev dræbt og mange flere såret i et af de værste angreb i den irakiske hovedstad i år.

 

Angrebet kommer blot to dage før et lokalvalg, som bliver den første store styrkeprøve for Iraks politiske stabilitet, mere end et år efter de sidste amerikanske tropper forlod landet.

Politi og øjenvidner fortæller, at redningsmandskab kæmpede for at grave indespærrede fri, efter eksplosionen havde fået flere bygninger til at styrte sammen over dem.

»Det var en kæmpe eksplosion«, fortæller et øjenvidne.

»En del af bygningen styrtede sammen og murbrokker styrtede ned over folk i indkøbscenteret nedenunder.«

Ti år efter den amerikansk-ledede invasion udfører sunnimuslimske islamister med tilknytning til al-Qaeda mindst et større angreb hver måned, men har optrappet selvmordsangrebene siden starten af ??året i et forsøg på at fremprovokere en konfrontation mellem landets Shia- og sunni-muslimer.

Flere end 30 personer blev dræbt i en række bombeangreb flere steder i landet mandag og flere kandidater til lokalvalget er blevet dræbt.

BNB/Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu