ANNONCE

-Ser ret hvidt ud

5. januar 2021 07:36 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Der kan, hvis alt falder i hak, falde op mod 10 centimeter sne i denne uge.

-Ser ret hvidt ud
Der vil sandsynligvis se noget mere hvidt ud onsdag. Foto: Scanpix

Lette sne-, regn- og sludbyger afløses onsdag af et egentligt snevejr, der potentielt kan udvikle sig til at dække det meste af landet. Hvis alt falder i hak, kan der falde hele 10 centimeter sne, lyder vurderingen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) tirsdag.

Vagthavende meteorolog Erik Hansen siger til Newsbreak.dk, at der den igangværende uge mere eller mindre kun er tvivl om nedbørsformerne. Sikkert er det altså, at det bliver koldt og blæsende.

– Temperaturerne skifter næsten heller ikke, siger han. Ikke fra dag til dag, men heller ikke megen forskel er der mellem nat og dag. Det bliver ganske enkelt bare rigtig koldt, og det kan altså betyde snefald.

– Det eneste, der er usikkert er, hvilken form nedbøren kommer i. Hvis det hele bliver sne, så kan det sagtens ende med fem til 10 centimeter sne, siger meteorologen.

Sneen kommer fra et lavtryk, der har etableret sig over Polen. Det sender fronter mod Danmark fra sydøst, og derfor bliver det også koldest i det sydøstlige Jylland. Det sker natten til onsdag, og så breder det sig, som dagen skrider frem.

Varmest er det omkring Østersøen, og her er snechancen altså også mindst.

Ugen ud

De kolde temperaturer – næppe over to grader – som vil præge denne uge betyder også, at sneen potentielt kan blive liggende i nogle dage. Det bliver skyet og, og en forholdsvis frisk nordvestlig vind sørger for, at kulden holdes ved lige.

– Som det er nu ser det ud til, at det så slår om til mandag, så man kan godt sige, det bliver ugen ud, den her situation, siger Erik Hansen.

Han fastslår altså, at vejret stort set vil være uændret denne uge.

– Det ser ret hvidt ud, siger Hansen.

Tirsdag bliver en dag, hvor der er sandsynlighed for en smule sne eller slud, men det bliver pletvis, og det kommer ikke til at gøre meget væsen af sig, lyder vurderingen. Også i forhold til vejene, der ellers kan være glatte.

– Det er ikke kritisk i dag, men det kan det blive onsdag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu