ANNONCE

Seriemorder død med corona

13. november 2020 17:46 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Nægtede at tage imod behandling. Nu er Yorkshire Ripper død.

Peter Sutcliffe er død med coronavirus på hospitalet University Hospital of North Durham natten til fredag. Han blev i 70’erne og 80’erne kendt som “Yorkshire Ripper”, fordi han slog mindst 13 kvinder ihjel.

Ifølge den britiske avis Daily Mail stoppede Sutcliffes lunger med at virke i løbet af natten – mens den 74-årige var indlagt på grund af Covid-19 – og han blev erklæret død klokken 02.10 dansk tid.

Han døde alene og havde i øvrigt forinden underskrevet en erklæring om ikke at ville modtage livgivende førstehjælp, såfremt det skulle gå den vej. Efter sigende fordi den dømte seriemorder var blevet et af Jehovas Vidner.

En talsperson for fængslet bekræfter, at Peter Coonan, som han nu hedder, er død. Fængselsvæsenets ombudsmand er underrettet.

En smule fred

Over fem år mellem 1975 og 1980 spredte Sutcliffe skræk og rædsel i Yorkshire, og han endte med at have slået 13 kvinder ihjel, inden han blev fanget. Det blev han på grund af en række politifejl først i 1981.

Politiet fangede ham, da han blev afhørt, fordi politiet tjekkede hans generalieblad i forbindelse med at have standset ham med stjålne nummerplader. Yorkshire Ripper lykkedes ikke kun med at slå ihjel, og nu har Daily Mail talt med flere af hans ofre.

For eksempel Marcella Claxton, der blev overfaldet i maj 1976 i Leeds. Hun blev syet med 50 sting efter det brutale angreb – og mistede sit ufødte barn kort efter. Hun er mildt sagt ikke ked af Sutcliffes endeligt.

– Jeg er glad for, han er død. Jeg har tænkt på, hvad han gjorde ved mig hver dag siden. Selv om nyheden om hans død vækker minderne, så kan jeg måske få en smule fred, siger hun til avisen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu