ANNONCE

Seriemorder på spil i dansk ferieparadis

15. maj 2019 12:05 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Indtil videre er fem lig - tre kvinder og to børn - fundet. Morderen har tilstået syv mord.

Cypern er blandt danskernes fem mest populære feriemål.

Her har en seriemorder været på spil.

Indtil videre er der fundet fem lig. Morderen har tilstået i alt syv mord.

5. maj fandt politiet på Cypern et lig, der menes at være det femte af i alt syv ofre for en seriemorder.

Det opløste lig var fundet i en sø, hvor et andet lig blev fundet tidligere. Som med det første lig var også dette placeret i en kuffert.

– Vi har set død, vi har set mange ting. Men intet som dette. Vi har fundet to meget opløste lig i kufferter i søen. Det er svært at kapere, siger øens brandchef Marcos Trangolas til The Guardian.

Smed ofre i vandet

Den formodede seriemorder har selv fortalt politiet, at han har smidt tre af sine ofre i søen, der ligger vest for den cypriotiske hovedstad, Nicosia. Han har forklaret, at han lagde dem i kufferter, som han smed i vandet.

Cyperns nye politichef Kypros Michaelides har undskyldt over for ofrenes familier.

– Vi har fejlet i at beskytte de uskyldige og forsvarsløse kvinder, der døde på sådan en tragisk og forfærdelig måde. Jeg vil gøre alt, der står i min magt for at genoprette troen på politiet, sagde han ved en mindehøjtidelighed.

En 35-årig kaptajn i hæren har siden midten af april været i politiets varetægt. Han har tilstået at have dræbt fem kvinder og to piger, der var døtre af to af de dræbte kvinder.

To børn blandt ofrene

Fire af de dræbte menes at være fra Filippinerne. Blandt dem er en mor og hendes seksårige datter.

De tre andre drabsofre er en kvinde fra Rumænien og hendes otteårige datter samt en kvinde fra Nepal.

Skriftlige tilståelser

Politiet har oplyst, at det har fået to skriftlige tilståelser fra den 35-årige mand, der er anholdt i sagen.

Han har forklaret, at han har mødt kvinderne på nettet. De fleste af dem var ansat som rengøringsdamer eller hushjælpere. De forsvandt i perioden mellem september 2016 og juli eller august 2018.

Søndag var den anholdte mand i retten i en anden sag, hvor politiet mener, at han har voldtaget en filippinsk teenager, der bor i Cypern. Han nægter sig skyldig.

Manden er endnu ikke formelt tiltalt for de syv drab, som han har tilstået over for politiet.

Kun to af de fem lig, der indtil videre er fundet, er blevet identificeret. Det drejer sig om to filippinske kvinder; Mary Rose Tiburcio og Arian Palanas Lozano. Politiet gik gennem samtaler, Mary Rose Tiburcio havde ført på nettet, og det førte politiet i retning af den 35-årige mand.

Minister gået af

På grund af sagen har Cyperns justitsminister, Ionas Nicolaou, forladt sin post. Det skriver BBC. Ionas Nicolaou har valgt at sige op som minister som konsekvens af, at en 35-årig græsk-cypriotisk soldat har tilstået drab på fem kvinder og to børn. Holder sagen vand, er manden Cyperns første seriemorder, og han undgik lovens lange arm i tre år, før han blev fanget.

BBC skriver, at Cyperns regering har mødt offentlig kritik, fordi de mange kvinder, og børn, forsvandt, uden at der synligt blev gjort noget for at finde dem, før den 35-årige mand blev anholdt.

Opdaget ved et tilfælde

Sagen begyndte at rulle, da et lig blev fundet af nogle turister ved et tilfælde tilbage i april måned. Endnu et lig blev fundet samme sted, en gammel mineskakt, og siden blev den 35-årige mand altså anholdt.

Flere lig fundet

I skrivende stund er der, udover den netop fundne person, fundet to lig i en gammel mineskakt, et lig på et militært øvelsesområde og et lig i en kuffert, der var sænket ned i en giftig sø.
The Guardian skriver, at den mistænkte i sagen i sidste ende bad om at få lov til at tilstå sine forbrydelser.

– Jeg keder mig. Jeg vil i fængsel. Stik mig noget papir, så jeg kan skrive det hele ned, skulle den mistænkte have sagt. Han afleverede 10 håndskrevne sider, hvor han angiveligt tilstod at have dræbt fem forskellige kvinder og to børn, der var børn af to af de fem kvinder.

Mødte ofre online

Ifølge The Guardian fandt den mistænkte sine ofre på nettet via dating-apps. The Guardian skriver, at tre af ligne blev fundet nøgne, bundet og viklet ind i lagener. Det tredje lig var stoppet i en kuffert.

Cyprioter har sidenhen krævet, at landets justitsminister skulle gå af. De har også krævet politidirektørens afgang. Indtil videre er det kun én af de to, der har valgt at sige sin stilling op.

Lederen af Cypern, præsident Nicos Anastasiades, har accepteret Ionas Nicolaous opsigelse. Ifølge BBC sagde han, at han havde mistet en af sine tætteste kolleger, ved ministerens afsked.

Svarede på kritik

Politiet har tidligere besvaret de kritiske røster, der hævdede, at det var for dårligt, at flere voksne kviner, og deres børn, kunne forsvinde, over en årelang periode, uden at politiet fandt ud af, hvad der var sket med dem.

Svaret på kritikken var, at det kan være svært at efterforske sager i Cypern, fordi man eksempelvis skal have mistanke om, at der er sket en alvorlig forbrydelse, før man kan undersøge ofrenes telefon-historik.

Teorien er, at seriemorderen var aktiv i tre år, før han blev anholdt, og det blev han altså først, da et af ofrene blev fundet og identificeret via offerets færden på nettet.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu