ANNONCE

Sex og Samfund: Seksårige skal have seksualundervisning

13. februar 2012 07:07 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Sex og Samfund: Seksårige skal have seksualundervisning
Billede mangler

I alt for mange år er undervisningen i seksualitet blevet både nedprioriteret og forsømt.
 
Det mener Sex og Samfund, som derfor har startet et samarbejde med Trygfonden, der skal udvide Uge Sex kampagnen til også at omfatte børn fra 0.-5. klasse.
 
I år er 4. og 5. klassetrin inkluderet i den store ‘uge sex’-kampagne. I løbet af de næste to år bliver det udvidet til også at omfatte 0.-3. klassetrin.
“Lad mig slå fast, at seksualundervisning i de små klasser ikke handler om sex. Det handler om kroppen, kroppens udseende og hvordan fungerer kroppen. Det handler om følelser. At kunne genkende og sætte ord på følelser hos sig selv og andre,” siger Line Roien, der er projektleder hos Sex og Samfund, til Newspaq.
 
Når alt kommer til alt, er det ikke nyt, at alle i folkeskolen skal have seksualundervisning.
 
Det har været obligatorisk siden 1970 og skal ifølge bestemmelserne inkluderes i hele skoleforløbet. Men udvidelsen af seksualundervisningen skal ikke kun udvides i forhold til klassetrin. Det skal også bredes ud over flere fag, forklarer Line Roien.
 
Line Anne Roien nævner faget billedkunst hvor et tema som “kroppe i kunsten” kan bruges til at diskutere kropsidealer, der i dag påvirker børn og unge. På de ældre klassetrin kan matematik-timen kan desuden bruges til at lave diagrammer og statistik over, hvem der er kærester med hvem – og hvem, der har kysset med hvem.
 
Ikke mindst er det vigtigt at bekæmpe dårligt selvværd, som dukker op på grund af mediebilledets uopnåelige kropsidealer, siger Line Roien.
“Eleverne skal blandt andet lære at blive kritiske i forhold til pres om kropsidealer, og lære at forholde sig til, at én ting er fiktion, reklame, retouchering og kropsidealer – en anden ting er rigtige mennesker, der ser forskellige ud. Også i en folkeskoleklasse,” siger hun.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu