Sexologisk klinik åbner på OUH

26. september 2014 12:10 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk
 
Sexologisk klinik åbner på OUH
Odense Universitetshospital. Foto: Wikipedia
Odense Universitetshospital. Foto: Wikipedia

Odense Universitetshospital. Foto: Wikipedia

1. oktober åbner en sexologisk klinik på Odense Universitetshospital, OUH, som et tilbud under Urinvejskirurgisk Afdeling.

Klinikken behandler seksuelle problemer hos personer af begge køn og vil især have fokus på personer, hvis seksuelle lyst eller evne er påvirket af en kræftoperation.

– For mænd kan operation i blære, nyrer, blærehalskirtel eller testikler resultere i rejsningsbesvær, for tidlig, for sen eller manglende sædafgang. For kvinder kan operation i blære, nyrer og blærehalskirtel føre til fx smerter ved samleje. Det nye for os er, at vi nu kan tilbyde alle kræftpatienter, som vi eller andre behandler, en efterfølgende samtale i Sexologisk Ambulatorium, hvis der er behov for det, siger professor og overlæge Lars Lund fra Urinvejskirurgisk Afdeling.

Desuden tilbydes mænd med rejsningsbesvær (erektiv dysfunktion) en grundig udredning og relevant behandling. Som noget nyt kan afdelingen tilbyde shockbølge-behandling (kraftige, men kortvarige impulser, der sendes ned i et meget afgrænset område i vævet) til patienter, hvis behandling indgår i forskningsprojekter.

Den nye klinik etablerede allerede under sin opbygning i foråret et samarbejde med Sexologisk Center på Aalborg Universitetshospital om enkelte behandlinger og for at sikre et godt fundament for forskning og uddannelse inden for det sexologiske område.

Ud over forskningssamarbejdet med Aalborg Universitetshospital er også et ph.d.-forløb knyttet til klinikken i samarbejde med blandt andet Plastikkirurgisk Afdeling og Biokemisk Farmakologisk Afdeling på OUH. Afdelingen deltager også i det nye center for andrologi (sygdomme i de mandlige kønsorganer) i Region Syddanmark.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu