SF advarer mod kun at lytte til KL i konflikt

15. marts 2013 03:22 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
SF advarer mod kun at lytte til KL i konflikt
Billede mangler

SF sender nu en advarsel til regeringspartneren Socialdemokraterne og ikke mindst til finansminister Bjarne Corydon (S), skriver Politiken. Hvis regeringen ender med at gribe ind i konflikten mellem Kommunernes Landsforening (KL) og Danmarks Lærerforening, så skal det ikke alene ske ved at favorisere KL.

 

De er uddannelsesordfører Pernille Vigsø Bagge (SF) som indleder diskussionen om, hvad der skal ske, hvis de stridende parter ikke kan nå til enighed i Forligsinstitutionen. Der er ellers tradition for, at politikerne forholder sig tavse, mens konflikten står på.

Men Pernille Vigsø Bagge siger:

»Det er ikke KLs forslag, der skal ophøjes til lov. Der skal ligge en mæglingsskitse. Vi kan ikke bare ophøje den ene parts krav til lov efter min bedste overbevisning. Det vil være et brud med almindelig praksis, hvis man gør det«, forklarer hun til Politiken.

Ifølge avisens oplysninger er toppen i Socialdemokratiet og hos de Radikale lune på, at et muligt regeringsindgreb i konflikten skal lægge sig op af det opgør med lærernes arbejdstid, som KL er fortaler for. Og et regeringsangreb kan bliver nødvendigt, erkender også SF, som har gjort det klart for partiets medlemmer, at hvis forhandlingerne i Forligsinstitutionen ender i dødvande, så kan et regeringsindgreb være nødvendigt. I en mail til medlemmerne skriver partitoppen:

»Skulle det ende med at være umuligt, må SF som regeringsparti også tage det ansvar på sig«.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) gør det dog samtidig klart, at regeringen ikke har lagt sig fast på en indgreb, men siger til Politiken:

»SF vil altid tage et ansvar på sig, men hvordan det i den her situation vil udmønte sig, er det for tidligt at sige noget om«.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu