ANNONCE

SF ærgrer sig over Sohn-sag

16. december 2011 12:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
SF ærgrer sig over Sohn-sag
Billede mangler

Det belaster SF, at Jyllands-Posten i dag bringer endnu en historie om erhvervs- og vækstminister Ole Sohns kommunistfortid.
Det erkender SF’s politiske ordfører, Jesper Petersen, efter at avisen i dag skriver, at en tolk beskylder Ole Sohn for at have betalt 50.000 dollar i returkommission til folk i det sovjettiske kommunistparti.
“Det tager da fokus fra især Ole Sohns arbejde, det er klart. Det kan alle jo se,” siger Jesper Petersen til Newspaq.
På grund af rækken af artikler om ministerens fortid som DKP-formand er der ting, som er svære at få frem til vælgerne, erkender den politiske ordfører.
“Jeg vil selvfølgelig hellere lave interview om vores politiske budskaber, for eksempel om de 9.000 job, vi skaber næste år gennem kickstarten,” siger Jesper Petersen til Newspaq.
Jyllands-Posten citerer i dag tolken Vadim Seletskiy, der fortæller, at Sohn i 1990 var i Moskva, hvor han ifølge tolken spurgte, om han kunne få hjælp til at få udbetalt et tilgodehavende til Terpo Tryk.
“Jeg ringede til Sohn og sagde, at de ville have 50.000 dollar for det. Han sagde: ‘Det er ok, bare det bliver gennemført’,” siger tolken ifølge Jyllands-Posten.
I SF vil man ikke kommentere på dagens historie.
“Jeg kan ikke forholde mig til den konkrete historie, og om denne her tolk taler sandt. Men jeg kan sige, at vi har fuld tillid til Ole Sohn. Jeg synes, at vi er ved at have hørt historien om Sohns tid i DKP. Han har selv taget afstand fra sin tid i DKP, og han har åbent erkendt, at der foregik overbetaling via DKP’s trykkeri,” siger Jesper Petersen.
Returkommission er et andet ord for at betale penge under bordet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu