SF beder Messerschmidt »stikke piben ind«

14. februar 2013 17:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
SF beder Messerschmidt »stikke piben ind«
Billede mangler

Morten Messerschmidt (DF) vil have »vildfarne« SFere som Emilie Turunen (SF) og Jesper Petersen (SF) banket på plads af regeringen i debatten om en europæisk finansskat. Men det skal Messerschmidt slet ikke blande sig i, lyder det fra Turunen.

 

»Han skulle stikke piben ind. Jeg vil gerne diskutere det indholdsmæssige omkring finansskatten med ham, selvom jeg kan konstatere, at jeg er fundamentalt uenig med ham,« siger Emilie Turunen, der er medlem af Europa-Parlamentet.

Hun mener, at Danmark skal tilslutte sig en skat på finansielle transaktioner i Europa, selvom det står i regeringsgrundlaget herhjemme, at regeringen kun vil arbejde for en global finansskat – ikke en europæisk.

»Finansskatten er et incitament til mere langsigtede investeringer i stedet for den hurtige, kortsigtede spekulation. Det er en retfærdig skat, der beder finanssektoren om at bidrage i de her år, hvor vi har hårdt brug for investeringer, og der ligger jo et nyt, revideret forslag fra EU-Kommissionen, som passende kunne give anledning til en ny drøftelse i regeringen,« siger Emilie Turunen.

Ifølge Morten Messerschmidt vil en finansskat dog skræmme investeringer væk fra Danmark og gøre os »fattigere«. Men det er noget vrøvl, mener SF-parlamentarikeren.

»Der findes finansskatter mere end 30 steder i verden i dag, som er med til at lægge en dæmper på spekulationerne, så det er jeg meget uenig med ham i,« påpeger hun.

Messerschmidt kritiserer også SF for at udøve »en underlig form for troskab«, når partiets politiske ordfører, Jesper Petersen, på den ene side erklærer sig tilhænger af finansskatten og på den anden side siger, at han respekterer regeringsgrundlaget. Men det afviser Emilie Turunen.

»Nogle gange må man tage debatten med sine egne, når man er uenig, og det er jo det, der er tilfældet her, nemlig at den danske regering tilsyneladende har låst sig fast på, at Danmark ikke skal deltage, og der vil jeg have lov til, som ordfører i parlamentet, at sige: Danske regering, jeg holder meget af jer, men jeg er uenig med jer,« siger hun og tilføjer:

»Nogle gange må man kæmpe for det, man tror på – og det er det, jeg gør for tiden.«

EU-Kommissionen fremlagde torsdag sit reviderede forslag til en europæisk finansskat, og 11 lande har foreløbigt tilsluttet sig.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu