SF beskylder VK for præventivt svigt i bandekonflikten

12. april 2013 07:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
SF beskylder VK for præventivt svigt i bandekonflikten
Billede mangler

De unge, der står bag skyderierne i den verserende bandekonflikt, var børn under den borgerlige regering, som ikke blev reddet ud af deres kriminelle løbebane, inden det var for sent.

 

SFs retsordfører Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) mener, at de nuværende skyderier er et resultat af den tidligere regerings mangelfulde præventive indsats.

»Det her er resultatet af ti års vanrøgt af retspolitikken, hvor der kun har været satset på straf og politi og meget lidt på forebyggelse,« siger Karina Lorentzen Dehnhardt, som peger på Gellerupparken i Aarhus som et forbillede på den sociale indsats.

»Det kan faktisk godt lade sig gøre at få kriminaliteten ned med 35 procent, når man anvender et stærkt myndighedssamarbejde og når man har fokus på de mest kriminelle unge og deres familier,« siger hun.

Københavns Kommune arbejder også hårdt for at komme bandekonflikten til livs, mener Karina Lorentzen Dehnhardt. Men det er ikke et problem, der kan løses over en nat.

»Det er altså en opgave, der ikke har været prioriteret fra den borgerlige regerings side, så der går nok lidt tid, før vi har fået hånd om det her,« siger hun.

Den nuværende regeringen modtog ellers kritik fra tidligere bandemedlem Sleiman Sleiman under et debatprogram om bandekonflikten på TV2 torsdag aften. Men justitsminister Morten Bødskov (S) understregede, at regeringen prioriterer den præventive indsats højt.

»Her lægger politiet sammen med kommunerne en stærk strategi for at forhindre, at de unge havner i kriminalitet,« sagde Morten Bødskov.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu