ANNONCE

SF: Bødskov skal forklare PET-lukkethed

18. august 2012 14:12 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
SF: Bødskov skal forklare PET-lukkethed
Billede mangler

SF vil have justitsministeren til at åbne munden, når Politiets Efterretningstjeneste, PET, har valgt at lukke sin, når det gælder, hvor mange danskere PET har registreret.
Da Lene Espersen (K) var justitsminister i 2006 fik borgerne besked om, at 2600 danskere var registreret. Med socialdemokraten Morten Bødskov ved roret, har tallet pludseligt en “skadevirkning”.
– Det er en kedelig udvikling, og jeg har svært ved at se, hvordan tallet af registrerede personer kan have en skadelig virkning, siger Karina Lorentzen, retsordfører i SF, til Ritzau.
Derfor må regeringskollegaen nu forklarer, hvordan en konservativ justitsminister kan være mere åben end en socialdemokratisk, mener SF.
– Jeg vil tage en drøftelse med ministeren om det her. Jeg vil have uddybet, hvad den her skadevirkning består af. Jeg kan ikke se det kontroversielle i det, fortæller Karina Lorentzen.
Tilliden til PET kan ifølge SF få et knæk blandt borgerne, fordi efterretningstjenesten er så lukket omkring borgere registreret for for eksempel at true statens sikkerhed eller undergrave folkestyret.
– Jeg kan ikke se, hvorfor den danske efterretningstjeneste skal være så lukket, når vi kan se, at det fungerer fint i Tyskland og Norge med mere åbenhed, fortæller hun.
– Jeg synes at PET havde fået en del ekstra beføjelser og penge, hvilket skyldes terrortruslen, men der burde også følge større gennemsigtig for borgerne med, siger Karina Lorentzen.
Hun får opbakning fra Pernille Boye Koch, lektor ved Syddansk Universitet, som heller ikke kan se det kontroversielle i at oplyse antallet af registrerede danskere.
Retsudvalget tager i starten af september til Norge og Storbritannien får at se på, hvordan de her kontrollerer deres efterretningstjenester.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu