SF distancerer sig fra regeringens politik

11. april 2013 02:41 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
SF distancerer sig fra regeringens politik
Hun nåede kun lige at indtage sin nye post som Foto: Colourbox.

SF lægger midt i forhandlingerne om vækstplanen luft til flere centrale dele af regeringens politik, skriver Jyllands-Posten.

 

I en beretning fra SFs landsledelse med formand Annette Vilhelmsen (SF) for bordenden skriver partiet i en opsummering af året, at »SF ikke glæder sig over« den bebudede lettelse af selskabsskatten, at »ikke alt« i kontanthjælpsreformen er SF-initiativer, og at Danmark bør tilslutte sig de 11 EU-lande, der er på vej med en skat på finansielle transaktioner.

I den seneste udgave af SFs medlemsblad skriver Vilhelmsen desuden, at regeringens seneste udspil set fra et SF-synspunkt indeholder både »rigtig gode, mindre gode og slet ikke gode elementer«.

Annette Vilhelmsen vandt formandsposten blandt andet på løfter om en mere selvstændig SF-profil i regeringen.

Efterfølgende har en række SF-profiler herunder politisk ordfører Jesper Petersen forladt partiet.

Leif Hermann er tidligere medlem af Folketinget for SF og Vilhelmsen-støtte. Han mener, at den nye formands valgløfter nu begynder at vise sig.

»Det har den konsekvens, at vores folketingsgruppe og vores regeringsmedlemmer må arbejde for disse ting,« siger han.

Hverken formand Annette Vilhelmsen eller Holger K. Nielsen vil over for avisen uddybe kritikken af regeringens udspil, men politisk ordfører Jonas Dahl (SF) siger:

»Landsledelsen beretter nøgternt om både en lang række gode ting og også en række ting, som man måske kunne have ønsket sig var anderledes. Det er da ret straight. Jeg har ikke behov for at sidde og udpensle enkelte dele.«

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu