SF får stor lussing i ny meningsmåling

28. februar 2013 22:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
SF får stor lussing i ny meningsmåling
Hun nåede kun lige at indtage sin nye post som Foto: Colourbox.

Hvis der var valg i morgen, ville SF kun få 4,8 procent af stemmerne, viser ny måling fra Megafon foretaget for TV 2 og Politiken. Det er første gang nogensinde, at analyseinstituttet Megafon har målt en opbakning til SF på under fem procent, skriver Tv2.dk.

 

Den lave vælgertilslutning ville blot sikre SF ni sæder i Folketinget mod partiets i dag 16 sæder.

Onsdag aften offentliggjorde Tv2.dk en anden måling, som viste, at hele 51 procent af de vælgere, der stemte på SF ved sidste valg, mener, at partiet ikke kan fortsætte i regeringen.

Men SFs politiske ordfører, Jesper Petersen (SF), afviser, at løsningen på den lave vælgertilslutning er at vinke farvel til regeringssamarbejdet.

»Der er selvfølgelig meget debat omkring eksempelvis selskabsskatten lige nu. Og jeg kan godt forstå, at det undrer mange venstreorienterede – for det er ikke klassisk SF-politik. Men helheden i planen er god, og det skal vi have fortalt. Reformerne og vækstplanen er rigtige, og der har været mange misforståelser i hele den her debat – for eksempel omkring kontanthjælpsreformen, hvor vi omprioriterer indenfor kontanthjælpssystemet for at gøre op med VKOs fejlslagne beskæftigelsespolitik gennem ti år,« siger Jesper Petersen til TV 2.

Den ny Megafonmåling viser desuden, at Enhedslisten ser ud til at opsamle mange af de utilfredse SF-vælgere – og flere til. Regeringens støtteparti er nemlig målingens højdespringer og hopper fra 8,2 procent i sidste måned til hele 12,7 procent af stemmerne i denne måned, hvilket svarer til 22 mandater.

Samlet set har blå blok dog fortsat en solid føring med 54,8 procent mod rød bloks 45,2 procent, skriver Tv2.dk.

Dansk Folkeparti går frem fra 14,3 procent i januar til 15,9 procent i februar, mens Venstre går en smule tilbage fra 31,7 til 30 procent. Socialdemokraterne går ligeledes lidt tilbage fra 19,2 til 18,3 procent, og det samme gør de Radikale og de Konservative fra henholdsvis 9,3 til ni procent og fra 4,2 til 3,4 procent. Liberal Alliance går frem fra 4,7 til 5,1 procent.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu