ANNONCE

SF: Fortsat betalt frokost

6. februar 2012 12:27 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
SF: Fortsat betalt frokost
Billede mangler

Den tid det tager at spise en ostemad ved middagstid, skal stadig være på statens regning.
Sådan lyder det nu fra SF, der ikke kan forestille sig, at de offentligt ansatte selv skal betale deres frokostpause.
Udmeldningen kommer efter, at der i de seneste par dage er kommet mange forslag til, hvordan danskerne kan arbejde mere. Blandt andet en afskaffelse af de betalte frokostpauser for de offentligt ansatte.
Men det har SF’s arbejdsmarkedsordfører, Ei­gil Andersen, svært ved at forestille sig vil ske.
“Hvis man afskaffer de offentligt ansattes betalte frokostpauser, så vil det jo være det samme som, at alle offentligt ansatte skulle arbejde to en halv time ekstra om ugen uden at få en krone ekstra for det – jeg kan ikke forestille mig, at det kan blive til virkelighed,” siger han til Newspaq.
En afskaffelse af store bededag som fridag, er også blevet nævnt som muligt forslag. “Noget man bør overveje,” siger Eigil Andersen.
Han tilføjer, at forslaget først skal føres igennem på et tidspunkt, hvor arbejdsløsheden er faldet drastisk.
“Lige nu vil afskaffelsen af store bededag som arbejdsdag betyde, at vi formegentlig får 10.000 flere arbejdsløse,” siger han.
Forud for forårets kommende trepartsforhandlinger har arbejdsmarkedets parter meldt ud, at der er klar til at kigge på, hvordan danskerne kan arbejde mere. Et krav regeringen længe har haft, med sloganet ’12 minutter mere om dagen’- altså en time ekstra om ugen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu